skip to Main Content

Eerste El Clásico tussen Real Madrid en FC Barcelona van het nieuwe voetbalseizoen

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

VOETBAL – De eerste Klassieker tussen Real Madrid en FC Barcelona zal deze zaterdagnacht gespeeld worden. Je moet wel even wakker blijven om de wedstrijd der wedstrijden te bekijken aangezien deze om 20.00 uur gespeeld wordt in Miami maar dus pas om 02.00 uur in Europa te bekijken is. Het is de twee keer in de Spaanse voetbalgeschiedenis dat de El Clásico buiten Spanje gespeeld zal worden aangezien de eerste keer in Venezuela was in 1982.

De El Clásico tussen de twee Spaanse grootmachten is een van de laatste wedstrijden van de International Champions Cup die gespeeld wordt in de Verenigde Staten. FC barcelona heeft het dit toernooi beter gedaan dan Real Madrid aangezien de Catalanen de twee gespeelde wedstrijden tegen Juventus en Manchester United gewonnen hebben terwijl de Koninklijke zowel van Manchester United alsook Manchester City verloren heeft.

De Amerikaanse versie van de El Clásico wordt in Florida gespeeld in het Hard Rock Stadium en in Spanje live uitgezonden via de televisiekanalen Cuatro en TV3, via de website mitele.es, de app van Mediaset Sport en daarnaast op zondag herhaald. Om deze wedstrijd buiten Spanje te willen bekijken kun je meer informatie vinden op de website livesoccertv.com.

Voetbalfans hebben dit voorseizoen van het Spaanse voetbal echter geluk want er worden voordat de Spaanse competitie van start gaat drie Klassiekers gespeeld. De eerste is dus in Miami terwijl in Spanje beide teams twee keer tegenover elkaar staan in de Spaanse Supercup. De eerste wedstrijd vindt plaats in het Camp Nou stadion in Barcelona op 13 augustus terwijl de return op 16 augustus gespeeld wordt in het Bernabeu stadion in Madrid.

De “officiële” El Clásico wordt gespeeld in de Spaanse La Liga voetbalcompetitie op 20 december 2017 en de return op 6 mei 2018.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 2 reacties

Het is niet mogelijk een reactie te plaatsen.

Back To Top
×Close search
Zoeken