skip to Main Content
Naam van nieuwe SEAT auto een stapje dichterbij na massale deelname van 130.000 personen

Naam van nieuwe SEAT auto een stapje dichterbij na massale deelname van 130.000 personen

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – Zoals we eerder al melden is het Spaanse automerk SEAT bezig met de zoektocht naar een nieuwe naam voor een nieuw type auto die binnenkort moet verschijnen. Voor het eerst in de geschiedenis van het automerk werd de mening gevraagd van de Spanjaarden en SEAt fans die hun gewenste namen via #SEATbuscaNombre konden insturen. Er werden duizenden namen ingezonden maar SEAt heeft uiteindelijk enkele kandidaat namen eruit gehaald.

Meer dan 130.000 personen uit 106 landen hebben meegedaan met de zoektocht naar een nieuwe naam voor een nieuw type model auto van het merk SEAT waarbij er maar liefst 10.130 mogelijkheden werden ingezonden. Deze nieuwe SUV auto zal in 2018 in de verkoop gaan en moet zich voegen in het rijtje auto’s met Spaanse namen zoals de Ibiza, Toledo, Leon, Alhambra en Cordoba.

Binnenkort zal SEAT officieel de gekozen namen bekend maken die uit het volgende rijtje van negen namen komen: Abrera, Alborán, Arán, Aranda, Ávila, Donosti, Tarifa, Tarraco en Teide. Hierbij is gekeken naar de waarde van de namen en het nieuwe product, in dit geval dus een sportieve SUV auto. Uiteraard is ook gekeken naar de waarde van de Spaanse taal en makkelijke nationale en internationale uitspraak waarbij de namen in andere talen niets raars mogen betekenen. Daarnaast dienen deze namen legaal ook correct te zijn en dienen deze namen niet geregistreerd te staan voor een soortgelijk product.

Op 12 september zal de lijst van kanshebbers bekend worden gemaakt waarna iedereen opnieuw via seat.es/buscanombre en/of seat.com/seekingname mee kan doen om de uiteindelijke naam van de nieuwe SEAT SUV te kiezen. Men heeft tussen 12 en 25 september daar de tijd voor waarna de winnaar vóór 15 oktober bekend wordt gemaakt.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 6 reacties
  1. ha ha graptje he, 20000 eurotjes voor de ateca en de nieuwe zal klein beetje duurder worden denk ik maar met meer luxe
    naar ik verneem max 7 plaatsen denk ik
    het is een hele mooie wagen maar beetje te groot voor ons tweeën

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken