skip to Main Content
Vier honden overleden na het achterlaten in afgesloten auto in Gandía
Archieffoto

Vier honden overleden na het achterlaten in afgesloten auto in Gandía

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

Vier honden in afgesloten auto in Gandía overleden

Archieffoto

VALENCIA – In Gandía zijn afgelopen week vier honden overleden nadat deze door hun baasjes achter werden gelaten in de kofferbak van een afgesloten auto. Weliswaar gebeurde dit niet op klaarlichte maar in de avonduren, de temperatuur in de auto is de honden teveel geworden waarna ze zijn gestikt. De eigenaren van de auto en honden zeggen dat ze slechts 30 tot 40 minuten even wat gingen kopen en een biertje gingen drinken.

In de kustplaats Gandía in de provincie Valencia heeft de politie twee mannen een proces verbaal gegeven vanwege de dood van vier honden. De politie werd rond 23.30 uur verwittigd dat er op een parkeerplaats voor de discotheek Bacarrá twee jongens bezig waren met een reanimatie van de honden.

Volgens de twee mannen hebben ze de vier honden niet langer dan 40 minuten alleen gelaten in de auto terwijl zij tabak gingen kopen en een biertje gingen drinken. Dat was voor de volwassen rottweiler, twee pitbull puppy’s en een volwassen podenco al veel te lang en uiteindelijk overleden de honden in de achterbak van de auto.

De eigenaren van de honden moeten voor een rechter verschijnen vanwege dierenmishandeling waarna ze eventueel celstraf kunnen krijgen (kans is klein) maar zeker een boete tussen de 6.000 en 18.000 euro.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 9 reacties
 1. Wordt het niet tijd dat huisdieren in de auto bij temperaturen boven de 15 graden ten alle tijde staat voor zware boetes en straffen tenzij er een persoon van boven de 18 ook in diezelfde auto zit.. Het moet eens afgelopen zijn met berichten van honden en babies die overlijden omdat baasjes/ouders het gewoon ‘vergeten’.
  En een ieder die een baby/dier alleen in een auto ziet mag ogenblikkelijk de ramen inslaan.

 2. Bazen hebben in ieder geval iets gemeen met het soort honden!!! Het is als de appelplukker die valt ook nooit ver van de boom!!

 3. WTF, in de KOFFERBAK????????????? Dat zegt genoeg over die lui. Hopelijk de hoogste boeten en een verbod op het hebben van dieren.

 4. Het eigen genot voorrang geven, en je dieren een marteldood bezorgen, watjes van rechters graag een passende straf.
  Het voorstel luid.NOOIT meer in bezit mogen hebben van dieren, zware gevangenis staf alle schade vergoeden, en een levenslange bijdrage van 20% van het netto salaris naar de dieren opvang.
  Ik ben op dit moment in een milde bui, anders zou er wat anders zijn voorgesteld.

 5. Hoe is het in hemelsnaam mogelijk! Er wordt zó voor gewaarschuwd. Honden kunnen al na tien minuten dood zijn. Hoe vaak moet het niet gezegd worden voordat dit tot die domme koppen is doorgedrongen. Het is toch om razend te worden, zulke rotzakken.

 6. Gewoon ook 40 minuten in een afgesloten bloedhete auto opsluiten, dit gajes!
  Stelletje hersenlozen zouden ook nooit geen huisdieren meer mogen bezitten.

  1. Een levenslang verbod voor het houden van welk huisdier dan ook en een inkomensafhankelijke boete met een starttarief van € 5000.

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken