MENING: Woon jij in Spanje en kijk je dan NL/BE of Spaanse televisie?

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
MENING: NL/BE of Spaanse televisie als je in Spanje woont?
Beeld: 123rf

LET OP: Dit artikel is meer dan 12 maanden geleden geplaatst.

MADRID – De eeuwige vraag. Je bent Nederlands of Belgisch en je woont met veel plezier in Spanje. Maar op het moment van televisie kijken komt voor velen het dilemma … moet ik de Nederlandse/Belgische televisiezenders bekijken of moet ik overschakelen op de Spaanse televisiekanalen … of beide of … geen enkele.

Velen zijn er van overtuigd dat de Nederlandse en/of Belgische televisie veel beter is dan de Spaanse maar feit is dat de laatste jaren er veel meer aanbod bij is gekomen, dat er veel meer kanalen zijn en dat er meer mogelijkheden zijn dankzij het snelle internet en de digitale televisie.

Over de Nederlandse/Belgische programma’s en zenders hoeven we hier waarschijnlijk niets te schrijven maar wat betreft de Spaanse televisie is enige uitleg wellicht wel nodig. Maar ben je wel goed geïntegreerd in Spaanse maatschappij als je Nederlandse/Belgische televisie blijft kijken in Spanje?

OF … kijk je helemaal geen televisie meer en gaat alles via de Ziggo app en/of Netflix of soortgelijke diensten zoals in Spanje Movistar en Amazon Prime Video. Want zeker de jongeren kijken steeds minder tv maar meer on-demand.

Spaanse tv

In Spanje kent men de nationale door de staat gesubsidieerde omroep RTVE met daarnaast de commerciële zenders die onder te verdelen zijn in twee grote groepen, Mediaset en Atresmedia. Er bestaan veel zenders zoals de TVE1, TVE2, Antena3, Cuatro, Telecinco, La Sexta en daarnaast diverse andere zenders die bij de grote commerciële groepen horen. 

Op autonoom en regionaal gebied zijn er dan ook nog televisiekanalen zoals TV3 (Catalonië), Telemadrid (Madrid), Canal Sur (Andalusië) of Aragon TV (Aragón). Deze zijn in de meeste gevallen door de autonome overheden gesteund en zenden regionale programma’s uit in de eigen taal zoals in het geval van Catalonië (in het Catalaans).

Maar ook in Spanje gaat de techniek verder en de telecomproviders bieden in de pakketten televisie aan waarbij Movistar het grootste aanbod heeft gevolgd door Vodafone en Orange. Movistar produceert nu ook eigen series en films die exclusief op het #-kanaal te zien zijn maar sinds kort ook voor iedereen te bekijken zijn via Movistar Lite.

Maar vindt jij van de Spaanse televisie en de programma’s. Uiteraard zijn de zendtijden heel anders en is de opzet van de programma’s niet hetzelfde dan in Nederland/België. Sommige programma’s zijn wel hetzelfde zoals Blind Date, Boer zoekt vrouw en andere spelshows maar ook daarbij is het niet in de drie landen hetzelfde.

Heb je een foutje ontdekt? Heb je een vraag? Mail ons!
Reageren op dit artikel kan via onze Facebook pagina of Facebook groep.
Gehele of gedeeltelijke reproductie van dit artikel en de daarbij geplaatste foto’s is zonder schriftelijke toestemming verboden. Het artikel staat geregistreerd bij Safe Creative Copyright Registry on the Net.

Meer recente artikelen:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email
donker/licht
Scroll naar top
newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.