Opnieuw aanpassing reisadvies Nederland voor Spanje (UPDATE)

Opnieuw aanpassing reisadvies Nederland voor Spanje
Beeld: 123rf
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

MADRID – Afgelopen maandag 27 juli heeft Buitenlandse Zaken Nederland het reisadvies voor delen van Spanje aangepast en nog geen dag later op dinsdag 28 juli vond een nieuwe aanpassing plaats. Naast Barcelona inclusief de randsteden én het Segrià district in de provincie Lerida hebben nu ook de plaatsen Figueres en Vilafant in de provincie Gerona een oranje kleur gekregen.

LET OP: Vanaf 25 augustus 00:00 uur heeft Nederland HEEL SPANJE de kleur ORANJE gegeven in het reisadvies van Buitenlandse Zaken. Dat geldt voor het vasteland van Spanje en de eilanden (Balearen en Canarische Eilanden) inclusief de enclaves Ceuta en Melilla. Meer informatie lees je HIER

Zoals HIER te zien is werd op maandag 27 juli het reisadvies voor delen van Spanje aangepast en kreeg het zogenaamde Groot-Barcelona, de stad Barcelona en de randsteden, een oranje kleur wat betekent dat toeristische reizen dringend wordt afgeraden.

Inmiddels heeft het BZ in Nederland op dinsdag 28 juli het reisadvies aangepast en ook de de plaatsen Figueres en Vilafant in de provincie Gerona de oranje kleur gegeven vanwege de lokale corona-uitbraken. Bekijk de aanpassing op de website Nederlandwereldwijd.nl

Na deze aanpassing hebben de volgende steden en dorpen een oranje kleur gekregen wat betekent dat alleen noodzakelijke reizen mogelijk zijn en toeristische reizen dringend worden afgeraden. Als men uit onderstaande gebieden/steden/dorpen of regio’s terugkeert is het dringende advies om na terugkomst in Nederland 14 dagen in thuisquarantaine te gaan.

Voor Groot-Barcelona: de stad Barcelona, ​​Viladecans, El Prat de Llobregat, Sant Joan Despí, Sant Boi de Llobregat, Cornellà, Sant Just Desvern, Esplugues de Llobregat, L’Hospitalet de Llobregat, Montcada i Reixac, Santa Coloma de Gramenet, Sant Adrià de Besòs, Sant Feliu de Llobregat, Badalona.

Voor de gemeenten Figueres en Vilafant in de provincie Gerona.

Voor het district Segrià (stad Lleida en omgeving): els Alamús, Albatàrrec, Alcanó, Alcoletge, Alfarràs, Alfés, Alguaire, Almacelles, Almatret, Almenar, Alpicat, Aspa, Corbins, Llardecans, Maials, Montoliu de Lleida, la Portella, Rosselló, Sudanell, Sunyer, Torrebesses, Torrefarrera, Torre-serona, Vilanova del Segrià, Vilanova de la Barca).

Oranje:

U kunt over de autosnelwegen door het district Segrià (Lerida) reizen als u op doorreis bent. In alle andere gevallen is het gebied afgesloten.

Probeer aankomst en vertrek van en naar het vliegveld van Barcelona-El Prat te vermijden. Als dit niet mogelijk is reis dan direct zonder te stoppen in ‘oranje’ gebied, om te rusten of te tanken, vanaf het vliegveld door naar uw bestemming in het ‘gele’ gebied. Dit geldt ook voor de terugreis.

Als u vanuit een van de hierboven vermelde plaatsen / regio’s terugkomt in Nederland is het dringende advies om 14 dagen in thuisquarantaine te gaan.

Geel: 

Let op veiligheidsrisico’s. Zolang het coronavirus er is, blijven er risico’s in Spanje. De lokale overheid kan opnieuw maatregelen nemen die gevolgen hebben voor het dagelijkse leven. Houd hier rekening mee. Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Volg altijd de instructies van de lokale overheid op.

Beeld: Nederlandwereldwijd
newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.