Nieuwe corona-kaart Europees Centrum voor ziektepreventie met meer donkerrood in Spanje (29 juli)

Nieuwe corona-kaart Europees Centrum voor ziektepreventie met meer donkerrood in Spanje
Beeld: ECDC 29 juli

Nieuwe corona-kaart Europees Centrum voor ziektepreventie met meer donkerrood in Spanje (29 juli)

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

MADRID – Zoals elke week heeft het Europees Centrum voor ziektepreventie en ‑bestrijding (ECDC) op donderdag de kaart van Europa waarop groene, rode en oranje kleuren staan waarmee de corona-situatie in gebieden of landen wordt aangegeven aangepast. Landen als Nederland en België baseren zich wat betreft hun reisadviezen mede op deze kaart en de informatie van het ECDC.

LET OP: De kleurenkaart van het Europees Centrum voor ziektepreventie en ‑bestrijding (ECDC) is NIET hetzelfde als de kleurenkaart wat betreft de reisadviezen in Nederland. Terwijl de ECDC-kaart van Europa Spanje op ROOD en DONKERROOD heeft geplaatst, heeft Nederland Spanje op dinsdag 27 juli de kleur GEEL gegeven voor het reisadvies.

Het Europees Centrum voor ziektepreventie en ‑bestrijding heeft op donderdag 29 juli de kaart aangepast met daarop de gecombineerde indicator van een 14-daagse meldingspercentage, testpercentage en testpositiviteit zoals bijgewerkt op 29 juli 2021. Op DEZE WEBSITE kun je de kaart zien en de indicatoren wat betreft de kleuren groen, oranje, rood en donkerrood of grijs.

Voor Spanje geldt sinds donderdag 29 juli dat het land nog steeds de kleur ROOD heeft maar er zijn meer regio’s bijgekomen met DONKERROOD. Op de autonome regio’s Castilla-La Mancha en de Canarische Eilanden na hebben alle andere autonome regio’s de kleur DONKERROOD gekregen. 

ROOD geldt voor de Canarische Eilanden (Tenerife, Gran Canaria, Lanzarote, Fuerteventura, La Graciosa, El Hierro, La Gomera en La Palma) en Castilla-La Mancha.

DONKERROOD geldt voor de rest van Spanje, te weten Catalonië, Aragón, Balearen (Mallorca, Menorca, Ibiza en Formentera), Valencia regio, Castilië en León, Galicië, Asturië, Cantabrië, Navarra, La Rioja, Andalusië, Murcia regio, Extremadura, Madrid regio en Baskenland.

Geen enkel gebied/regio heeft de kleur ORANJE of GROEN gekregen.

Nederland

Op de kaart is Nederland ook steeds meer DONKERROOD gekleurd en hebben de provincies Limburg (NIEUW) Noord-Holland, Zuid-Holland, Utrecht, Noord-Brabant, Gelderland en Overijssel de donkerrode kleur behouden of gekregen. Zeeland, Drenthe, Friesland en Flevoland blijven de kleur ROOD houden. Nederland heeft afgelopen dinsdag 27 juli de reisadviezen aangepast en alle EU-landen de kleur GEEL of GROEN gegeven waarmee Nederland dus afwijkt van de ECDC-kaart met kleuren.

België

Het Vlaams en Waals gewest hebben nog steeds de kleur ORANJE behalve het Brussels Hoofdstedelijk Gewest dat op 22 juli weer de kleur ROOD heeft gekregen. België kijkt in principe elke zondag naar de lijst van landen en de kleurcodes die ze van het ECDC op donderdag hebben gekregen. Groene en oranje wijzigingen worden daarna vanaf maandag ingevoerd en als een gebied/regio of land naar rood verandert, wordt dat op woensdag ingevoerd. Soms wijkt men in België daar vanaf en worden wijzigingen al op vrijdag aangegeven.

Beeld: ECDC 29 juli
newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.