skip to Main Content
Middeleeuwse feesten met gezellige markt in badplaats Salou

Middeleeuwse feesten met gezellige markt in badplaats Salou

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

medieval1aSALOU – Vanaf donderdag 1 tot en met zondag 4 september zal de populaire badplaats Salou in het teken staan van de eenentwintigste editie van de Fiesta Medieval, oftewel de middeleeuwse feesten. Nu zal een moderne badplaats als Salou niet meteen in verband worden gebracht met de middeleeuwen maar met deze feesten wordt herdacht dat op 6 september 1229 de toenmalige koning Jaume I, de veroveraar, vanuit de haven van Salou naar Mallorca vertrok om dat eiland te heroveren op de Moren.

Gedurende de festiviteiten rondom dit feit vindt in het oude gedeelte van Salou onder andere een gezellige middeleeuwse markt plaats waar allerlei leuke, originele en handgemaakte souvenirs te vinden zijn. Naast de ongeveer 60 ambachtelijke kraampjes, zullen er ook optredens zijn van straatartiesten en muzikanten. De markt zelf wordt gehouden in de straten Ponent, Valencia, Iglesia, Los Pinos, Joan Miró en Rafael Casanovas. De kraampjes zullen geopend zijn van 10.30 tot 14.00 en van 17.00 tot 23.00 uur op donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag.

Op zaterdag 3 september vinden de festiviteiten plaats rondom de herovering van Mallorca. Dit gaat gepaard met optochten met mensen in klederdracht waarbij uiteraard de ridders, edellieden en hofdames niet ontbreken. Ook de koning Jaume I zal samen met zijn vrouw aanwezig zijn om het volk toe te spreken – (Remco Stoffer)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken