skip to Main Content
Met je hond in het zwembad in Spanje
Archieffoto

Met je hond in het zwembad in Spanje

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

Met je hond in het zwembad in Spanje

Archieffoto

MADRID – Steeds meer gemeenten voegen zich bij het initiatief om tegen het einde van het zomerseizoen de openbare gemeente zwembaden open te stellen voor honden. Als de zomer op haar einde loopt en de kinderen weer van school moeten besluiten gemeenten, net zoals in Nederland en België, in Spanje om hun zwembaden gedurende een of meerdere dagen op te stellen voor de honden en hun baasjes.

Steeds meer gemeenten in Spanje werken samen met dierenopvangcentra en andere instanties om gemeente zwembaden open te stellen voor honden. De baasjes dienen vaak een x-bedrag te betalen waarvan het geld naar de instanties gaat die voor de organisatie van deze honden zwembaden zorgen.

De gemeenten die hun zwembaden gedurende de hele zomer voor de inwoners open hebben gehouden besluiten dat tegen het einde van de zomer, vanaf eind augustus tot half september, de eigenaren van honden met hun geliefde huisdier het water in kunnen om nog even af te koelen.

Regels

Er zijn in de meeste gevallen wel regels aan verbonden zoals dat men niet mag spelen met ballen en ander speeltuig om te voorkomen dat honden met elkaar in gevecht raken om een bal of iets dergelijks. Daarnaast moeten alle honden de vaccinaties hebben en geïdentificeerd te zijn.

Bij het binnengaan van het “honden-zwembad” wordt door een dierenarts gecontroleerd of een hond de verplichte identificatie chip heeft waarbij ook gecontroleerd wordt of de gegevens correct zijn. Daarnaast mogen honden die loops zijn niet naar het zwembad en mogen de zogenaamde PPP (perros potencialmente peligrosos) of HR-honden alleen gebruik maken van het zwembad met een muilkorf om. Ook is er slechts één hond per volwassene toegestaan.

Zwembaden

Er zijn steeds meer gemeenten die hun zwembaden open stellen voor honden en hondeneigenaren waardoor een totaal overzicht wellicht moeilijk te geven is. Op de website van de krant La Razón staan een 15-tal zwembaden waar het mogelijk is om samen met een hond te genieten van het water. Bekijk HIER de website (lijst staat onderaan het artikel).

Waterpark Barcelona

Voor de hondeneigenaren die nabij Barcelona wonen is het ook mogelijk om tussen april en oktober naar een echt waterpark voor honden te gaan. Het Aqua Park Canino is gelegen in de gemeente La Roca del Vallès in de provincie Barcelona en is onderdeel van de Finca Can Janè.

Hier is het mogelijk om voor 15 euro (een hond en een volwassene) te genieten van de zwembaden en attracties die daar aanwezig zijn.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 11 reacties
 1. Het is niet mijn voorkeur om met honden samen in het zelfde badwater rond te zwemmen (en ook niet met hun bazen (baasjes?) en bazinnen.) Vaak is een badmuts zelfs verplicht!

 2. Wat een onfrisse bedoening.
  Twee jaar geleden stond er nog geen omrastering rond onze twee zwembaden in het vakantiepark. De Spanjaarden vonden het heel gewoon om er hun hond te laten zwemmen, nu begrijp ik uit het artikel ook waarom zij dat “normaal” vinden.
  Als niet geboren Spanjaarden vonden wij ( eigenarenvereniging) het niet normaal dat ze die honden ook hun uitwerpselen er gewoon lieten doen zonder het op te ruimen. Uitwerpselen kunnen ziektes overbrengen op kinderen.
  Het hekwerk koste per eigenaar een flinke duit, maar de smerige aanblikken zijn gelukkig voorbij. De stille stranden hier vlakbij waar je niemand tegenkomt zijn een prachtige plek om je hond in zee te laten zwemmen. Natuurlijk zijn er ook fatsoenlijke hondenbezitters, maar onder Spanjaarden zijn ze dunnetjes gezaaid.
  Nederlanders kunnen er ook wat van maar daar zijn de winters koud en blijven de honden meestal binnen. Hier in Spanje zijn de honden concerten een “normaal” verschijnsel en wetgeving tegen dierenmishandeling verloopt heel langzaam.

  1. Veel Spanjaarden zijn beter dan de geweldige buitenlanders die Spanje bezoeken en hun hond overal laten schijten zonder het op te ruimen, ik ziet het ieder jaar weer terwijl ik ook de meeste Spanjaarden keurig de poep ziet opruimen. Je bent te gast in Spanje en als je het niets vind ga je gewoon elders heen de boel extra vervuilen. Alsof alle buitenlanders heilig zijn en het beter doen dan de gemiddelde Spanjaard wat een arrogantie ten top. Een hond is schoner dan de gemiddelde mens denk daar eens over na voor je het zwembad in duikt en ineens iets raars oploopt.

 3. Ik ook niet?
  En dan tussendoor ook nog gewoon open voor publiek?
  Kinderen hebben in Spanje schoolverlof tot half september
  Wij moeten zelfs douchen voor we het zwembad betreden, om je zweet eerst weg te spoelen
  ?????

  1. Ik vermoed dat dit einde hoogseizoen is waardoor honden worden toegelaten waarna het water vervangen wordt. Anders zou dit wel heel smerig zijn.
   Mijn honden zwemmen in zee, goed voor de huid, in tegenstelling tot chloorwater.

   1. Ik heb mensen gezien bij het zwembad die veel smeriger zijn dan een hond, na een hond durf ik het water nog wel in maar na het zien van zo´n smerig persoon hoef ik gelijk niet meer. Honden pissen en schijten ook niet in het water, viezerikken doen dat wel. Zo ben ik in Nederland een keer tegen een drijvende drol aangezwommen in het zwembad en daar waren echt geen honden. Ik vind het dus niet zo erg om samen in het zelfde water te zijn als een hond.

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken