Griekenland verbiedt vliegen naar en vanuit Catalonië

Griekenland verbeidt vliegen naar en vanuit Catalonië
Beeld: 123rf

Griekenland verbiedt vliegen naar en vanuit Catalonië

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

BARCELONA – Griekenland heeft de reisadviezen voor diverse landen aangepast waarbij opvalt dat het vliegen vanuit en naar de autonome regio Catalonië vanaf maandag 31 augustus verboden wordt. Daarnaast verlengt Griekenland tot 19 september de verplichting om een negatieve PCR-test te overleggen aan reizigers uit de rest van Spanje, België, Bulgarije, Roemenië, Malta, Zweden, Albanië, Noord-Macedonië en de Verenigde Arabische Emiraten terwijl Nederland van die lijst is gehaald.

Net zoals op veel andere plaatsen binnen de Europese Unie is het aantal positief geteste personen ook in Griekenland aan het stijgen waardoor de regering genoodzaakt is de reisadviezen en restricties aan te passen. 

Voor Spanje betekent dit dat iedereen die vanuit Spanje naar Griekenland vliegt een negatieve PCR-test moet laten zien. Maar voor Catalonië geldt vanaf maandag 31 augustus een reisverbod, dat wil zeggen dat het vliegen vanuit en naar de Catalaanse vliegvelden, hoofdzakelijk Barcelona-El Prat, vanaf maandag verboden is.

Wat betreft het verplicht laten zien van een negatieve PCR-test blijft deze regel ook gehandhaafd voor reizigers uit België, Bulgarije, Roemenië, Malta, Zweden, Albanië, Noord-Macedonië en de Verenigde Arabische Emiraten terwijl Nederland van die lijst is gehaald.

Bij de laatste telling heeft Griekenland 270 nieuwe positieven bekend gemaakt wat vergeleken met Spanje een laag aantal is. Ook sinds aanvang van de corona-crisis heeft Griekenland het aantal besmettingsgevallen laag kunnen houden met een totaal van 9.800 positief geteste personen en in totaal 290 corona-doden.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.