skip to Main Content
Proces rondom Visser-Severein in Murcia stilgelegd nadat advocaat flauw viel

Proces rondom Visser-Severein in Murcia stilgelegd nadat advocaat flauw viel

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

proces1aMURCIA – Het proces rond de moord van de Nederlanders Ingrid Visser en haar partner Lodewijk Severein in 2013 is donderdag op de tweede procesdag stilgelegd nadat een advocaat flauwviel. Het gaat om de advocaat van de verdachte Roemeen Constantin Stan die vanwege laag suiker niet goed werd en uiteindelijk naar het ziekenhuis in Murcia werd vervoerd. Het proces moest daardoor worden stilgelegd en zal pas maandag weer verder gaan.

Het proces begon op woensdag met het kiezen van de juryleden en het oplezen van de openingsbetogen van de betrokken advocaten en openbare aanklager. Op donderdag ging het proces verder maar wel met vertraging omdat de verdachten op het laatste moment nog een akkoord wilden bereiken om niet verder te gaan met het proces. De eigenaar van het terrein waar de lichamen van de Nederlanders werden gevonden weigert echter mee te werken waardoor een deal niet doorgaat en het proces gewoon van start gaat.

Op donderdag maakte de openbare aanklager duidelijk dat de hele moord met voorbedachte rade is uitgevoerd door de betrokken verdachten. Zo werden voordat de Nederlanders bij de woning Casa Colara aankwamen op die fatale 13 mei 2013 materialen gekocht voor de foltering en moord. De openbare aanklager heeft daarna tot in gruwelijk detail uitgelegd hoe de twee Nederlanders om het leven zijn gebracht, zoals het hard op hoofd en gezicht slaan waardoor de Nederlanders diverse botten braken, iets wat bevestigd werd door forensisch artsen. Andere details zullen we maar weglaten hier.

Veel meer tijd was er deze donderdag echter niet want de advocaat van de verdachte Roemeen Constantin Stan werd al snel onwel nadat zijn suikerniveau daalde waardoor hij later flauwviel. De advocaat werd voor verder onderzoek naar het ziekenhuis gebracht waardoor het hele proces deze donderdag en vrijdag geen doorgang meer zal hebben. Pas komende maandag 3 oktober zal het proces tegen de verdachten verder gaan – (Remco Stoffer)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken