skip to Main Content
Minister-president Spanje krijgt een nieuwe half miljoen kostende Audi A8 Security als dienstauto

Minister-president Spanje krijgt een nieuwe half miljoen kostende Audi A8 Security als dienstauto

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – Middenin de politieke crisis rondom Catalonië is bekendgemaakt dat de minister-president van Spanje Mariano Rajoy (PP) een nieuwe dienstauto krijgt. Dat is niet zomaar een vervoersmiddel maar een Audi A8 die extra bepantsering heeft waardoor het prijskaartje is komen te staan op 498.042 euro, bijna een half miljoen euro dus. Het is de eerste aankoop van een nieuwe dienstauto voor de Spaanse minister-president sinds het jaar 2001.

Mariano Rajoy mag zich nu ook in dat rijtje scharen van presidenten die een speciale dienstauto krijgt. Hij krijgt binnenkort de beschikking over een gepantserde Audi A8 Security. Nu is dit Audi model toch al geen prijspakker, maar de bepantsering maakt dat het prijskaartje van deze rijdende burcht uitkomt op maar liefst 498.042 euro.

De bepantsering van deze auto is van het niveau VR9 en dat betekent dat je er gerust met een M4 of AK-47 op kunt schieten zonder dat de inzittenden iets overkomt. Ook kan de A8 fikse explosies aan zonder dat dat problemen oplevert en weegt deze auto meer dan 2.000 kilo.

Op dit moment gebruikt de minister-president al een Audi A8 maar dat model stamt uit 2001 toen de voormalige minister-president José María Aznar daar nog in rondreed. Volgens de Spaanse minister van belastingzaken was de auto van Rajoy aan vernieuwing toe omdat deze steeds slechter werd en ook steeds duurder in onderhoud werd.

Men wilde al eerder een nieuwe auto kopen maar die aankoop werd vanwege de economische crisis uitgesteld. Nu gaat het wat beter met de economie en heeft men in Madrid besloten de nieuwe Audi A8 Security in de “korte” versie te kopen. Koning Willem Alexander heeft hetzelfde model auto maar dan de “lange” versie die uiteraard ook nog iets duurder zal zijn.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 4 reacties
  1. Leuk toch, prima car.
    Audi is een top merk , goed gekozen door onze Spaanse vrienden ,
    Laat me weten wanneer hij er uit gaat, dan doe ik een bod, ha ha.

  2. Ja ja, net op tijd voor minister President Rajoy. Hij zal die bak nu zeker nodig hebben. Hij heeft heel wat extremistische Catalaantjes op de kast gejaagd

  3. 16 jaar oude auto is ook wel aan vervanging toe lijkt mij. Spanje is zoveel groter dan Nederland en onze koning en MP rijden in een duurdere versie, dat blijf ik een vreemd idee vinden.

Het is niet mogelijk een reactie te plaatsen.

Back To Top
×Close search
Zoeken