skip to Main Content
Spanningen en politie optreden in Barcelona bij twee manifestaties
La Vanguardia

Spanningen en politie optreden in Barcelona bij twee manifestaties

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

Spanningen en politie optreden in Barcelona bij twee manifestaties

La Vanguardia

BARCELONA – Zaterdag waren er opnieuw veel spanningen in het centrum van Barcelona bij twee manifestaties, een van de separatisten en een van personen die steun willen geven aan de agenten van de Policía Nacional en Guardia Civil. De Catalaanse politie Mossos d’Esquadra heeft hard moeten optreden tegen honderden separatisten en sloeg er op los terwijl de Catalaanse agenten bekogeld werden met gekleurd poeder in de trend van de Holi feesten.

Voor het gebouw van de Generalitat de Catalunya op de Plaça Sant Jaume verzamelden zich op vrijdagavond al honderden leden van de zogenaamde CDR (groepen ter verdediging van de Catalaanse Democratie) om te voorkomen dat de manifestatie ter steun van de agenten en gelijktrekken van salarissen van de Policía Nacional en Guardia Civil daar plaats kon vinden.

Op zaterdagmorgen kwamen er duizenden CDR-leden en ARRAN manifestanten bij en vulde de Plaça Sant Jaume zich met separatisten, volgens de Guardia Urbana 6.000 personen. Tegelijkertijd had de organisatie Jusapol ter steun van de Spaanse politie en manifestatie voor gelijkheid van salarissen al afgesproken met de gemeente om hun verzamelpunt te verplaatsen naar de Plaza Catalunya. Volgens de Guardia Urbana waren daar zo’n 3.000 deelnemers bij aanwezig.

De organisatie was echter niet blij met deze wijziging omdat zij officieel 30 dagen geleden toestemming hebben gevraagd en gekregen maar dat zij vanwege de druk op de Catalaanse politici van de CDR en separatisten die zonder toestemming een manifestatie hielden op werden gedragen de route te wijzigingen terwijl de separatisten konden doen wat ze wilden.

De oproerpolitie van de Catalaanse Mossos d’Esquadra moest ervoor zorgen dat de deelnemers van beide manifestaties niet met elkaar in botsing zouden komen. Daarbij moesten de agenten hard optreden en met de knuppels slaan om de separatisten (opgeroepen door ARRAN, de jeugdafdeling van de politieke partij CUP) die via de Vía Laietana naar de Plaza Catalunya wilden lopen tegen te houden. Hierbij raakten enkele manifestanten lichtgewond en werden er twee personen gearresteerd door de Catalaanse politie.

Ook op de Plaza Catalunya en Passeig de Gracia waren honderden agenten van de Catalaanse politie aanwezig om te voorkomen dat de separatisten bij de andere politie-steun-manifestatie konden komen. Daarbij waren er regelmatig spanningen en duw-en-trek partijen en kwam het tot confrontaties tussen agenten en separatisten.

De CDR en CUP-partij hadden opgeroepen tot een manifestatie om zo tegen de bijeenkomst van de personen die steun wilden geven aan de Spaanse agenten van de Policia Nacional en Guardia Civil voor hun optreden op 1 oktober vorig jaar te boycotten. Dit terwijl de burgemeester van Barcelona had opgeroepen respect te hebben voor de demonstranten van beide groeperingen want iedereen heeft recht om zijn of haar mening te geven.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 26 reacties
 1. Vanuit hun verdere en hun recentere geschiedenis, beschouwen de onafhankelijkheidsgezinde Catalanen de guardia civil en policia nacional als bezettingstroepen van een buurland dat hen behandelt als een winkolonie.
  Niet snugger van die vermelde politiediensten om dan zo’n betoging op die plaats te houden. Tenzij het echt en alleen hun bedoeling was om in Franco–stijl te bevestigen dat de Catalaanse cultuur weggevaagd moet worden.
  De nu gewelddadige betogers waren leden van een extremistische linkse partij.
  De actuele Catalaanse regering, met de mossos, hebben aangetoond dat zij een groot belang hechten aan democratische rechten, zoals vb. betogen (wat een onderdeel is van de vrije meningsuiting, en de vrijheid van vereniging).
  Dat staat in schril contrast met het verbieden van het referendum door het Spaanse gerecht, en de gewelddadige uitvoering van die beslissing door de militaire politie. Want een referendum is niet meer of niet minder dan het uiten van een mening.

  Dat Madrid de Catalaanse onafhankelijkheid gauw erkent, mits waarborgen te eisen voor Spaanstaligen, in een super moderne en liberale Catalaanse grondwet. Ze zullen binnen de kortste keren de beste buurlanden worden, zoals Nederland, België en Luxemburg ook bovenste beste buurlanden zijn.

  1. Geef ze een testperiode, waarin mensen kunnen zien wat er hen daadwerkelijk te wachten staat. Een nieuw land, buiten de EU, buiten Schengen, buiten de Euro en zonder subsidies van Brussel en de Spaanse Staat. Grenscontroles over land, zee en in de lucht, invoer en uitvoer heffingen. Geen bescherming van het Spaanse leger of de Spaanse politie diensten. Maar dan zonder overgangsperiode gelijk hup vanaf dag 1 zich moeten redden, ik denk dat er vrij snel een luchtbrug van de UN nodig is om voedsel etc. naar de mensen te brengen. Zelfs de meeste fanatieke Separatist zal toegeven dat ze zich op dit moment niet zelfstandig kunnen redden, er is domweg geen infrastructuur voor en daarmee bedoel ik niet wegen etc. maar een structuur om als zelfstandig land te functioneren, zelfs de gevluchte P. geeft dat toe. al zal die dat naar zijn volgers nooit hard op zeggen.
   Men wil graag het vergelijk maken met de voormalig Joegoslaven etc maar men vergeet en passant maar even dat daar een vreselijke oorlog aan vooraf is gegaan. Een oorlog waarover Nederlandse militairen nog spreken en trauma´s van hebben.
   1 van mijn beste vrienden heeft daar dienst gehad onder de UN vlag en kan daar over mee praten. Die kaart spelen zoals sommigen menen te moeten doen, is even vergeten wat er daar allemaal zich af gespeeld heeft.

   Maar het aller en aller belangrijkste is beste Luc, waarom zou Spanje toegeven aan de wens van een minderheid?? Je kunt de cijfers draaien en ermee doen wat je wilt, maar zelfs bij het illegale referendum van een jaar geleden kan je niet spreken over een meerderheid. Ja, van de mensen die kwamen stemmen, omdat de rest zich aan de wet wilde houden en niet ging stemmen, maar als je de cijfers goed bekijkt en dat is hier en elders al tot in details gedaan….kom je aan een percentage van 36% van de kiezers, maximaal! Als daarvoor een land zou moeten buigen, dan is toch werkelijk het einde zoek? Men wil toch zo graag de democratie kaart spelen, dan is 36% dus een bijzonder duidelijke uitslag.
   En persoonlijk denk ik dat bij referenda die over dit soort enorm complexe zaken gaan, je niet simpel kan zeggen, hop de helft plus 1 en dat is de meerderheid, dan is er bij de helft min 1 die dus maar moet doen wat de andere helft zegt. Men moet een kiesdrempel vaststellen en zou moeten zeggen dat er een 2/3de meerheid moet zijn, pas dan kan je spreken van een overtuigende uitslag dit de stem van het volk goed weergeeft.
   Want laten we wel wezen, vorig jaar, heb de beelden nog weer gezien, mensen die op straat konden stemmen zonder controle, mensen die meer dan 1 keer konden stemmen bij verschillende stemlokalen en ga zo maar door, als je dat als democratie wilt verdedigen, dan is Rusland, Noord Korea, Venezuela etc. toch ook een 100% democratie heh. We moeten wel even met ons allen normaal doen en ons niet gek laten maken en gewoon vaststellen dat wat ze hier maximaal gaan uitslepen is een grotere autonomie en meer niet. Ik bedoel, zelfs de Catalaanse partijen in het landelijke parlement tonen duidelijk aan dat men nu vooral de chantage kaart speelt in de begroting discussie.Als je op die manier dialoog wilt verwachten, tja, dan zal je die nooit krijgen.

   1. Persoonlijk ben ik voorstander van een verplicht niet-bindend referundum bestaande uit 2 delen nl:
    A) onafhankelijkheid JA/NEE
    B) de reeds bestaande autonomie behouden maar met andere voorwaarden JA/NEE

    Voorwaarde is wel dan dat heel Spanje hierover beslist aangezien dit wel degelijk effect heeft op elke Spanjaard van élke regio!

    Weten we meteen wat alle Catalanen wensen en niet enkel die minderheid van oproerkraaiers. En zijn we ook verlost van al die (tegen)betogingen.
    Als die bende mag dromen dan mag ik het ook toch, niet?

    1. Het zou een hoop tijd, ellende en geld schelen inderdaad.

     De Indeps willen wel graag dat de grondwet wordt aangepast, omdat het hen beter uitkomt, maar dan zouden ze ook zo stoer moeten zijn de enorm verouderde kieswet in hun regio aan te passen naar de normale standaarden, alleen daar hoor ik niemand over, want dat komt ze uiteraard totaal niet uit. Het zou de bordjes danig verhangen in hun nadeel.

     Voor de rest Jopke, we gaan het wel zien en meemaken.
     Jij zit er middenin, ik wens je veel sterkte.

   2. “… We moeten wel even met ons allen normaal doen en ons niet gek laten maken en gewoon vaststellen dat wat ze hier maximaal gaan uitslepen is een grotere autonomie en meer niet….”
    Dat is zonder twijfel de verstandigste zin die jij ooit over dit onderwerp hebt geschreven. Onderhandelen over een zo groot mogelijke autonomie is momenteel ook het enige wat Puigdemont & Co willen, als eerste stap in een langdurige evolutie. Net zoals de N-VA in Vlaanderen kiezen ze voor de geleidelijkheid. Het afbouwen van de onsamenhangende nationale staten en het overdragen van de macht naar homogene deelgebieden enerzijds en naar een overkoepelend Europa anderzijds is een logisch en onafwendbare ´proces´. De vraag is niet óf het zo ver komt, maar hoe snel. Wat mij betreft zo snel mogelijk want de kans dat ik het niet meer meemaak wordt met de dag groter.

    1. Hey Miel, bedankt voor het COMPLIMENT! LOL.
     Van mij mogen jullie Vlamingen afscheid nemen van die Walen hoor, geen enkel probleem mee! Maar AUB, vergelijk de situatie daar niet met de situatie hier.

     Hadden we met ons allen geen Willem van Oranje en de Geuzen gehad, dan spraken we in onze landen ook Spaans nu nog altijd. En als dat al niet gebeurd was, dan hadden we met een beetje pech toch nu Duits moeten spreken en een lelijke snor moeten laten groeien….nou ja snor, pluk haar onder de neus.

     Zoals een wijs man eens zei, eerder had Europa alleen maar oorlogen, sinds de EU is dat toch een heel pak minder geworden. Dus ik zie nog altijd een toekomst voor de EU, zei het in een iets andere vorm. Jouw verhaal is wat Puigdemont idd ook roept en zijn stokpaardje is geworden, maar dat heeft historisch geen enkele waarde niet in de geschiedenis, niet in de toekomst. Is het jou wel bekend en anderen dat de man tot een paar jaar terug totaal geen enkele politieke ambitie had? Hij is er min of meer in gedwongen. De enigen die enorm voordeel van jouw hypothese zouden hebben zijn de USA en de Russen. En over mijn lijk dat we een nog grotere speelpop van die 2 worden! We dansen al teveel naar die lui hun pijpen.

     En nog 1 puntje, welke onsamenhangende nationale staten zie jij in Europa??
     Mijn oorspronkelijke land is Nederland, dat is toch echt 1 land, en geen verzameling van los zand. Men denkt in het buitenland altijd dat de Friezen hetzelfde zijn als de Vlamingen en de Catalanen….ik zeg wakker worden, dat is 100% absoluut niet zo.
     Ze voelen zich 100% Nederlander, daar zal nooit ook maar iemand roepen of denken dat ze een apart land zouden moeten worden, wie dat wel beweerd moet zich na laten kijken. Zelfde als mijn eerdere voorbeeld met de Joegoslaven, totaal ander verhaal als bij de Belgen of in Spanje, niet te vergelijken. Dus ik zie echt die landen wel blijven zoals ze zijn….helaas voor jou en der P.

     Nogmaals men moet echt even normaal gaan doen en niet denken dat ze in een paar maanden de wereld kunnen veranderen. Laten we domweg vaststellen dat de hele coup vorig jaar enorm dom is geweest. Men heeft er niet over nagedacht, was niet voorbereid en het was te snel, te veel en nu zit men op de blaren.

     Een fijne avond allen, in alle rust en vrede.

  2. Als politievakbond wil je natuurlijk wel aandacht wanneer je demonstreert, dan kies je dus voor waar en wanneer je de meeste aandacht krijgt, de keuze is dus niet zo gek. Of het verstandig en verantwoord is, is natuurlijk wat anders.

 2. Net of ik niet wist dat jij ANONIEM was of bent Miel.
  Soms gaat er wel eens wat mis bij het intikken van de naam, dus daar zeg ik niets van.
  De toon was van jou en de inhoud ook.
  Voor de rest, nogmaals bekend dat jij super pro-indeps bent, omdat je 100% NVA bent, dat geeft niet en mag je zelf weten, maar doe nu niet net of je geen partij kiest, want jij vind dat de Indeps wel mogen demonstreren en anderen niet.
  Men had geen geweld hoeven gebruiken heh, dit geweld kwam 100% voor rekening van de Indeps en van niemand anders. Geweld uitlokken of provoceren noemt men dat, is dat dan een vrijbrief om het goed te praten?
  Ondanks dat je doet of je geweld niet goed keurt, verdedig je de Indeps wel met je opmerkingen erover.
  Geweld is nooit de oplossing, maar er is nu in ieder geval voor eens en altijd bewezen dat OOK de Indeps dus geweld gebruiken en niet zoals ze zelf beweren geweldloos bleven.
  Dat ze overigens voor jaar ook al grof geweld hebben gebruikt en overheids bezit hebben gesloopt, ach daar zullen we het maar niet meer over hebben.
  Mooi dat Torra daarna steun aan de Mossos uitspreekt, en geweld veroordeeld, maar kom aan zeg, dat is toch makkelijke scoringspolitiek of niet dan….
  Net of alleen de Indeps deze tijd van het jaar exclusief mogen gebruiken voor hun propaganda.

  1. @Miel want de mogelijkheid tot reageren op jouw reactie hieronder is niet meer mogelijk.
   Je hangt nu weer eens de hypocriet uit ivm taalfouten. Een maand geleden wees je mij op een dt-fout.
   Welnu mijn beste: een paar weken geleden gaf je (hoogst uirzonderlijk) een “complEment” aan Juan74. Zoals je weet is het compliment. Ik was zo beleefd om je niet “terug te pakken”. Aangezien je het echter niet kan laten kom ik even hierop terug.
   We kunnen met zijn allen best begrijpen wat er wordt geschreven, met- of zonder fouten…trouwens ook die van de redactie.
   Maar als iedereen er hier steeds maar weer kinderachtig over doet dan is een debat houden niet echt mogelijk… uitzondering voor diegenen die een reactie plaatsen met een falend vertaalprogramma zoals JACOB.
   Ivm het artikel heeft Juan74 én de redactie mijn mening hierover reeds voldoende beschreven en hoef ik het niet meer te herhalen

   1. Heb ik écht ‘complEment’ geschreven ? Beschamend ! Maar goed, misschien is het toch wel beter niet meer te reageren op schrijffouten, zelfs als die van de redactie komen. Wat Jacob betreft: als dat inderdaad een anderstalig iemand is die werkt met een vertaalprogramma verdient hij geen kritiek, maar een COMPLIMENT.

 3. Ben trots inwoner van Spanje te zijn als Nederlander in een regio als Catalonië, waar ik al sinds 1962 kom. Er is wel veel veranderd sinds 50 jaar. Vroeger was het onder Franco verboden om op straat met elkaar Catalaans te praten. Zoiets lokt natuurlijk weerstand op. Nu sinds een tiental jaar krijg je de wind van voren als geen Catalaans begrijpt en omslag van 180 graden. Kinderen die uit school komen en roepen. Heil aan Catolalonie dood aan de Spanjaarden. Waar is de universele eensgezindheid hier? Beseffen deze radicalen niet dat een onafhankelijke Republiek Catalonië een niet te realiseren droombeeld is en zal blijven?

 4. Het optreden van de Guardia was verleden jaar inderdaad nogal geweldadig. Ik heb het op 6 verschillende zenders gevolgd. Maar nog voor de guardia ingreep had ik reeds naar de VRT gemaild dat het uit de hand ging lopen en dat er ongelukken zouden gebeuren. Wie de beelden zag van de compacte groep Caralanen die de agenten achteruit en in een hoekje dreef kon niets anders verwachten. Eigenijk is het nog goed afgelopen. Vergeet niet dat in de jaren 60 de politie in België, in gelijkaardige omstandigheden, mijnwerkers heeft doodgeschoten….!
  In België hebben de reporters waarschijnlijk alleen maar de beelden van de Catalaanse tv gezien. Die zullen zeker niet objectief geweest zijn, zoals later is bewezen.
  Moesten de Catalanen ooit gelijk krijgen en onafhankelijk worden, dan luidt dit het einde van Europa in. En terzelfdertijd zou het een meer dan onzekere toekomst betekenen voor onze kinderen en kleinkinderen. De Amerikanen en de Chinezen zouden met veel plezier in un handen wrijven.

 5. Dus nu zijn het de mossos, die flink opgetreden heeft? Ik neem aan dat voor de separatisten de wereld te klein is nu? Of is er een nieuwe list, namelijk de feiten verdraaien?

  1. Sepke JACOB is reeds bezig hier de feiten weer te verdraaien. En over het optreden vd Catalaanse politie zwijgt hij nu in alle talen, zijn vertaalcomputertje begint trouwens ook weer kuren te vertonen pff

 6. Volgens de officiële cijfers van stadspolitie van Barcelona was de samenkomst van de Spaanse Guarda Civil/Nationale politie maar 1800 man groot en niet 3000 zoals u staat te melden. Naast de 6000 Catalanen op de Sant Jaume plein waren er ook nog ettelijke ander duizenden op andere plakken van Barcelona. Een de grootte vraag of het wel gepast is dat politie organisaties politiek gekleurde optochten gaan houden ter verheerlijking van de meer dan omstreden eigen optreden van 1 oktober. Maar bon de zoveelste PR flater van een deel van de Spaanse Guarda Civil en Nationale politie die hiermee aangetoond heeft wat iedereen vermoed reeds lag weet zijnde dat ze hun fascistische Franco kuren niet verleert zijn.

  1. Ach daar is Jacob weer. Op TV was 3.000 te horen en 6.000 bij de niet aangevraagde en dus niet toegestane separatisten bijeenkomst. Het maakt daarbij niet uit hoeveel mensen er aanwezig zijn. Men hoort respect te hebben want dat is toch wat de separatisten willen, recht op het uiten van een mening? Of mag dat niet als het de separatisten niet zint? Het gaat er dus nu om dat jouw vrienden de problemen veroorzaken en de Catalaanse politie moet optreden om erger te voorkomen. Ook de Spaanse politie heeft recht op manifestatie … dat is toch wat de separatisten willen, dat iedereen in vrijheid een mening mag geven. PS hier is te lezen dat de Guardia Urbana het aantal heeft bijgesteld of is dat ook fake news op de separatissh denkende krant El Nacional: https://www.elnacional.cat/es/en-directo/actualidad-29092018_3393_126.html

   1. Effectief er is blijkbaar twee cijfers die bij de kranten/TV de ronde gedaan hebben ik vermoed dat de 1800 het oorspronkelijke cijfer was die daarna naar 3000 is opgetrokken (ik kan nergens de notificatie van de polite van Barcelona vinden die uitsluitsel zou moeten geven). Een verder, ik zie al gebeuren dat in België of Nederland de politie op eigen initiatief een zeer zwaar politiek gekleurde optocht gaat houden om hun eigen (ik herhaal zeer controversiële) optreden tijdens één van hun eigen acties in de bloemetjes te zetten. Ik vermoed dat even goed heel België als Nederland op zijn kop zou staan van het duidelijk tekort aan neutraliteit en professionalisme van deze heren. Maar bon, dat de Spaanse unionisten dit soort apen strekken maar verder doen. Het zorgt er alleen maar voor dat het kamp van de Catalaanse independentisten steeds groter wordt . Trouwens op dat gebied worden de gemeente verkiezingen van maart 2019 zeer zeer interessant (vooral in Barcelona).

    1. Waar staat dat de optocht er was ter verheerlijking van het politie optreden van 1 Oktober afgelopen jaar? Je verzint het waar je bij zit man.
     En JA zeker recent in Nederland hield de politie ook optochten en demonstraties met daarbij bergen sympathisanten…voor betere arbeidsvoorwaarden en die kregen ze ook nog. Dus kom niet aan met je nazi propaganda en je andere rechtse gelul.
     Je Nederlands is nog altijd niet goed door je vertaalcomputer.
     Te triest voor woorden dat de Indeps hier op een pagina die alleen nieuws vertaald en er voor Nederlandstaligen is, dat er iemand op wordt gezet om met nep info tegengas te geven.
     Sorry Jacob, maar de meesten van ons doorzien je, weten wie en wat je bent en laten zich daardoor niet de les lezen, ga terug naar de Indeps makkers en laat ons en de redactie hier lekker met rust.
     Kennelijk zien jullie deze website als een bedreiging voor jullie verloren zaak, maar dit is gewoon een website zonder politieke kleur….dus laat je indoctrinatie geneuzel AUB voor een ander…..

     Ik wacht nu al op een prachtige reactie van Miel en jou hieronder.

     1. Misschien omdat het overal door Jusapol zelf werd verkondigd dat het ter steun was voor het optreden op 1 oct. Misschien omdat ze talrijke pancartes hadden met het logo van de GC en de Pn?
      Waanzin dat je steun komt betuigen voor geweld! Zelfs al had het geweld terecht geweest …

     2. Oh ja, stom van me.
      Ik was Olivier vergeten als fanatieke anti-Spanje Vandaag activist en pro Indeps…
      Sorry sorry sorry, zal je volgende keer ook noemen….
      Ook al heeft je reactie inhoudelijk niets met het artikel te maken, want er staat er niets over, maar dat kennen we wel van de Indeps.
      Die doen hun eigen propaganda toch wel spuien ongeacht waar het over gaat of ging….

     3. Je vraagt erom, dus….in de hoop dat dit je laat inzien dat je soms beter een toontje lager zingt. 🙂

      “Waar staat dat de optocht er was ter verheerlijking van het politie optreden van 1 Oktober afgelopen jaar? Je verzint het waar je bij zit man.”
      —> “…La asociación Justicia Salarial Policial (Jusapol) ha convocado una manifestación en Barcelona el próximo 29 de septiembre en “homenaje y reconocimiento” a “todos los compañeros y compañeras que trabajaron en la Operación Copérnico”. Als ik dat goed versta….

      “En JA zeker recent in Nederland hield de politie ook optochten en demonstraties met daarbij bergen sympathisanten…voor betere arbeidsvoorwaarden. …”
      —> Déze betoging had, zoals hierboven blijkt, weinig te maken met arbeidsvoorwaarden.

      “Dus kom niet aan met je nazi propaganda en je andere rechtse gelul.”
      —> Slaat toch nergens op ?

      “Je Nederlands is nog altijd niet goed door je vertaalcomputer.”
      —> Indien ik zelf niet zonder fouten kon schrijven zou ik hierover zwijgen !!

      “…een pagina die alleen nieuws vertaald …”
      —> ‘VertaalT’ ! Alleen maar vertalen ? Nou ja…

      “… de meesten van ons doorzien je, weten wie en wat je bent en …”
      —> Wie zijn ‘ons’ ? Alleen mensen met grootheidswaanzin denken altijd in naam van anderen te mogen spreken.

      “… laat ons en de redactie hier lekker met rust…”
      —> Zodat jullie ongestoord jullie anti-separatistische propaganda kunnen verspreiden ?

      “… dit is gewoon een website zonder politieke kleur…”
      —> Een politieke kleur misschien niet, maar (voor zover dat niet hetzelfde is) wel een duidelijke politieke voorkeur. Dat recht heeft Stoffer natuurlijk, net als Jacob.

      “…dus laat je indoctrinatie geneuzel AUB voor een ander…..”
      —> Indoctrinerend ? Geneuzel: de pot, de ketel …?

      Voor de rest ben ik het absoluut met Stoffer eens dat iedereen recht heeft op het uiten van zijn mening als daar maar geen geweld bij te pas komt. Met het oproepen tot een betoging van díe mensen op díe datum in díe stad werd zonder twijfel aangestuurd op een gewelddadige confrontatie met de separatisten. Dat hierop werd gereageerd met een tegenbetoging wijst op een even verwerpelijke ingesteldheid. Gelukkig heeft de Catalaanse politie ongelukken kunnen voorkomen.

  2. Hij heet geen Jacob, we noemen hem Donnie2 (Trump)
   Enige verschil is, Trump spreekt over Fake News, en Jacob schrijft het, voor de rest zouden het broers kunnen zijn.

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken