skip to Main Content
Eiland Tenerife zonder elektriciteit (UPDATE)
central térmica de Candelaria / Wikimedia

Eiland Tenerife zonder elektriciteit (UPDATE)

SANTA CRUZ – Het hele eiland Tenerife heeft geen elektriciteit nadat er sinds 13 uur zondagmiddag een stroomstoring is bij de leverancier Endesa. Meer dan 900.000 inwoners zullen rond de zes uur lang geen elektriciteit hebben.

Een explosie bij de elektriciteitscentrale Candelaria heeft ervoor gezorgd dat er op het hele eiland Tenerife geen stroom is. Volgens de burgemeester van Santa Cruz de Tenerife zou Endesa minstens zes uur nodig hebben om de elektriciteit weer aan te sluiten maar op de website staat dat een groot deel van het eiland vanaf 16 uur weer elektriciteit hebben.

Bekijk HIER de kaart met de storingen op Tenerife. Daarop is ook te zien dat er op Gran Canaria ook een storing is.

UPDATE: Rond 22.25 uur zondagavond hadden de inwoners van het eiland Tenerife weer elektriciteit. Uiteindelijk zat men 9 uur (sinds 13.30 uur) zonder stroom wat dus betekende dat er geen stoplichten waren, dat restaurants en bars geen stroom hadden, dat koelkasten en vriezers het niet deden, er geen airconditioning (op een warme zondag) was, etc. Rond 16 uur hadden de meeste wijken van de hoofdstad Santa Cruz al elektriciteit maar de rest van het Canarische Eiland moest nog wachten tot laat in de avond. De twee vliegvelden, havens, ziekenhuizen en de meeste openbare gebouwen hadden wel stroom dankzij generatoren.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 10 reacties
 1. De energie centrale { zie foto } gelegen vlak aan zee. Niet echt bijdehand de ligging is een kwetsbare locatie. 2019 en nog steeds primitief . Ik ben mijn tijd ver voorruit en moet afzien hoe deze bekrompen wereld afglijd naar beneden. Terug naar af !! Energie uit waterkracht is prima als de centrale solide en veilig is en bestendig tegen extreme weersomstandigheden. Gezien het feit dat deze planeet met niets rekening houd is veiligheid een ruim begrip.

  1. Vele jaren gesleuteld aan aggregaten en generatoren. Brandstof is wel een must. Of extra met zonnepanelen aangestuurd. Een black-out is voor een bepaalde tijd op te vangen. Onderhoud is en blijft heel belangrijk. Plus kundigheid / personeel de basis van alles.

 2. Zeg redactie;

  Verwachten jullie dat jullie lezers vloeiend Spaans spreken?
  Zo ja, niet nodig om “Cortado” te vermelden.

  Zo niet;

  Vermeld het dan goed.

  Cortado vertaalt niet simpelweg als zijnde “koffie”

  Maar meer als koffievariant, een espresso met veel melk.

  Denada.

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken