63-jarige Belg schuldig bevonden aan moord op vrouw in Calpe in 2019

63-jarige Belg schuldig bevonden aan moord op vrouw in Calpe in 2019
Beeld: Freepik

63-jarige Belg schuldig bevonden aan moord op vrouw in Calpe in 2019

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

ALICANTE – De nu 63-jarige Belgische man die in juli 2019 zijn tevens Belgische partner vermoorde door haar neer te steken, is dinsdag door een jury schuldig bevonden. De rechter moet nu nog beslissen voor hoeveel jaar de Belg de gevangenis in gaat. De openbare aanklager vroeg in eerste instantie 25 jaar celstraf maar heeft dat verlaagd naar 20 jaar celstraf terwijl er een kans is dat de man slechts 5 jaar achter de tralies gaat.

Tijdens het proces heeft de man herhaaldelijk aangegeven de vrouw niet te hebben neergestoken. Verder probeerde de verdediging van de Belg ook zijn vermeende dronkenschap aan te voeren als verzachtende factor maar ook dat accepteerde de jury niet.

De op 22 juli 2019 61 jaar oude Belgische man heeft zijn 57-jarige echtgenote vermoord in hun woning in Calpe aan de Costa Blanca. De man probeerde na zijn daad zichzelf van zijn leven te beroven maar slaagde daar niet in. De moordenaar werd na de vondst van een dochter opgenomen in het ziekenhuis en gearresteerd.

Zoals de regionale krant toen schreef heeft de man zijn vrouw neergestoken na een ruzie in een restaurant waar het echtpaar de Nationale feestdag van België vierde op zondag 21 juli. Het Belgische echtpaar stond toen pas vier maanden ingeschreven in het bevolkingsregister. Er bestond toen bij de politie geen eerdere melding van partnergeweld.

Het was de dochter van de vrouw die haar dode moeder en haar gewonde stiefvader aantrof in de woning. De toen 61-jarige man heeft met een groot mes zijn 57-jarige vrouw een keer in de maagstreek gestoken wat een dodelijke wond in haar hart bleek te zijn. Daarna heeft de man geprobeerd met hetzelfde mes zelfmoord te plegen maar daar slaagde hij niet in.

Dit alles gebeurde in de woning van het echtpaar in de wijk Vallesa in Calpe. De moord op de vrouw werd in Spanje beschouwd als een nieuwe zaak van ‘violencia de género’ of ‘violencia machista’.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.