Laagste aantal besmettingen van 12 maanden in Spanje maar nog steeds 60 corona-doden

Laagste aantal besmettingen van 12 maanden in Spanje maar nog steeds 60 corona-doden
Beeld: 123rf

Laagste aantal besmettingen van 12 maanden in Spanje maar nog steeds 60 corona-doden

Dit artikel is 8 maanden oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Het Spaanse Ministerie van Volksgezondheid heeft op dinsdag 28 september slechts 2.290 nieuwe corona-besmettingen gemeld. Dat is het laagste aantal sinds meer dan 12 maanden. Helaas werden er toch nog 60 corona-doden gemeld in 24 uur tijd. Het aantal volledige gevaccineerden blijft gelukkig stijgen terwijl het aantal ziekenhuis- en intensive care opnames blijft dalen.

In 24 uur tijd zijn er in Spanje 2.290 personen positief op corona getest, het laagste aantal in meer dan 12 maanden . De afgelopen 14 dagen wordt er melding gedaan van 29.695 positief geteste personen waardoor het totaal sinds aanvang van de corona-crisis in Spanje is gestegen naar 4.953.930 personen die positief op corona zijn getest.

Er zijn echter van maandag op dinsdag nog steeds 60 personen overleden aan of als gevolg van Covid-19 waardoor het totaal aantal corona-doden sinds aanvang van de corona-crisis is gestegen naar 86.358 personen, een aantal dat waarschijnlijk veel hoger is.

Volgens de gegevens van het Ministerie van Volksgezondheid liggen er nog steeds 2.830 Covid-patiënten in ziekenhuizen waarvan 771 op de intensive care afdelingen. Tussen 18 en 24 september zijn er 367.277 PCR-tests en 247.560 antigenen-tests afgenomen in Spanje waarbij 2,87 procent positief testte.

Ondertussen blijft het aantal volledig gevaccineerde inwoners van Spanje stijgen en staat de teller inmiddels op 36.501.799 personen met twee corona-prikken (of een in het geval van het Janssen-vaccin) wat 76,9 procent is. Er zijn in totaal 37.632.058 personen die gedeeltelijk gevaccineerd zijn wat 79,3 procent is met tenminste een corona-prik. We hebben het in beide gevallen over gevaccineerden vanaf 12 jaar en rekening houdend met 47.450.795 inwoners in Spanje.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.