Machinisten staking bij Spaanse spoorwegen zorgt voor 892 geannuleerde treinroutes

Machinisten staking bij Spaanse spoorwegen zorgt voor 892 geannuleerde treinroutes
Beeld: 123rf

Machinisten staking bij Spaanse spoorwegen zorgt voor 892 geannuleerde treinroutes

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

MADRID – De Spaanse spoorwegmaatschappij Renfe is genoodzaakt de komende dagen zeker 892 treinroutes te annuleren in Spanje. Het gaat aangekondigde staking door de vakbond voor machinisten waardoor duizenden reizigers niet met de trein kunnen reizen of er grote vertragingen ontstaan op 30 september, 1, 5, 11 en 12 oktober terwijl er op 4 en 7 oktober gedeeltelijke stakingen met werkonderbrekingen plaatsvinden.

In totaal zal Renfe op deze dagen 892 treinen niet laten rijden waaronder 267 AVE hogesnelheidstreinen en lange afstandstreinen en 625 middellange afstandstreinen. Verder zullen er tijdens de stakingsdagen ook 813 goederentreinen niet rijden. Voor de regionale korte afstandstreinen en Cercanias treinen spreekt Renfe over een 100 procent service tijdens de spits en 75 procent tijdens de andere uren.

Voor wat betreft de service bij de middellange afstandstreinen (media distancia) garandeert Renfe een service van 65 procent terwijl dat bij de AVE en lange afstandstreinen (AVE en larga distancia) 72 procent is en bij de goederentreinen (mercancías) 24 procent.

Dat betekent dat op de dagen 30 september en 1, 4 en 5 oktober er van de 1.786 ‘media distancia’ treinen er minimaal 1.161 zullen rijden (65%). Van de 970 ‘AVE y larga distancia’ treinen zullen er 703 rijden (72%) en van de 1.063 ‘mercancías’ treinen zullen er 250 rijden (24%).

Zoals eerder vermeld heeft de vakbond van machinisten, waar 85 procent van de ‘maquinistas’ bij aangesloten is, aangekondigd dat er 24-uurs stakingen komen op 30 september en op de dagen 1, 5, 8, 11 en 12 oktober terwijl er gedeeltelijke stakingen met werkonderbrekingen komen op 4 en 7 oktober.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.