Nachthoreca Balearen mag open mits de rechter een coronapas toestaat

Nachthoreca Balearen mogen open mits de rechter een coronapas toestaat
Beeld: Voorbeeldfoto / Europa Press

Nachthoreca Balearen mag open mits de rechter een coronapas toestaat

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

PALMA – De regionale overheid van de Balearen eilanden heeft maandag laten weten dat er een mogelijkheid is dat de nachthoreca zoals discotheken en nachtclubs weer open mogen gaan maar dat hangt af van een beslissing van het regionale Hooggerechtshof over het wel of niet toestaan van een coronapas of coronatoegangsbewijs.

Net zoals sinds 25 september in Nederland wil de regionale overheid van de Balearen dat bezoekers van nachthoreca een coronapas moeten laten zien om aan te tonen of ze gevaccineerd, negatief getest of hersteld zijn van Covid-19. Alleen als het Tribunal Superior de Justicia de las Islas Baleares de coronapas maatregelen goedkeurt mag de nachthoreca weer open.

Als die goedkeuring er komt dan mogen discotheken en andere nachthoreca een maximale capaciteit van 75 procent hebben met de bezoekers aan tafels om te drinken en met een mondkapje voor op de dansvloer waar dus wel weer gedanst mag worden. De sluitingstijd is maximaal 5 uur ‘s morgens afhankelijk van de lokale regels.

Als die goedkeuring er niet komt dan komt het team van experts maandag 4 oktober weer bijeen om een nieuwe strategie te bepalen die vanaf 8 oktober in zal gaan. Vooralsnog heeft de Govern vertrouwen in het regionale Hooggerechtshof en gaat men er van uit dat deze het gebruik van een coronapas goedkeurt.

Voor wat betreft de normale horeca is de maximale toegestane capaciteit in de binnenruimtes verhoogd van 50 naar 75 procent. Verder geldt er geen maximale sluitingstijd meer maar is deze afhankelijk van de vergunning en lokale regels. In de binnenruimtes is het gebruik van een mondkapje nog steeds verplicht en ook wanneer de 1,5 meter afstand niet gehandhaafd kan worden.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.