skip to Main Content
Apple Pay in 2016 naar Spanje

Apple Pay in 2016 naar Spanje

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

applepay1aMADRID – Apple breidt het bereik van de eigen betaaldienst Apple Pay verder uit en zal in 2016 naar de Eurozone komen met als eerste land Spanje. Dit werd tijdens de presentatie van de kwartaalcijfers van Apple door Tim Cook bekend gemaakt. Het is nog niet bekend welke banken in Spanje zullen gaan meewerken en wanneer het mogelijk zal zijn om met je iPhone te betalen bij de kassa’s.

De betaaldienst is vorig jaar in de Verenigde Staten gelanceerd en dit jaar in het Verenigd Koninkrijk. Rekeninghouders van een groeiend aantal banken kunnen een creditcard activeren in een iPhone en daarmee betalen aan pinkassa’s die geschikt zijn voor NFC. Apple Pay werkt op iPhone 6 en hoger en de Watch in winkels en online. Recente modellen van de iPad zijn geschikt voor online betalingen via Apple Pay.

Later dit jaar kunnen houders van American Express kaarten aan de toonbank betalen in Canada en Australië. Het kaartnetwerk bevestigt dat in een eigen persbericht. Het is niet bekend of dit ook mogelijk zal zijn in de Eurozone.

Het is nog volledig onbekend welke banken en typen kaarten worden ondersteund. Apple Pay gebruikt dezelfde infrastructuur als alle andere debit cards en credit cards. Op dit moment kan iedereen met een Amerikaanse iPhone en een credit card van een deelnemende Amerikaanse bank nu al in de hele eurozone betalen met Apple Pay – (Remco Stoffer)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top
×Close search
Zoeken