skip to Main Content
Eerste sneeuw gevallen op Mallorca
Diario de Mallorca

Eerste sneeuw gevallen op Mallorca

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

Eerste sneeuw gevallen op Mallorca

Diario de Mallorca

PALMA – De hoogste delen van het Tramuntana gebergte op het eiland Mallorca zijn bedekt met een witte deken van sneeuw. Deze is gevallen in de nacht van zondag op maandag nadat er veel regen viel en de temperaturen flink zijn gezakt.

De Serra de Tramuntana op het Balearen eiland Mallorca is voor de eerste keer deze herfst/winter wit gekleurd door de gevallen sneeuw, aldus de krant Diario de Mallorca.

De Puig Major in het Tramuntana gebergte is op 1.100 meter bedekt met een dunne laag sneeuw. Aangezien de temperaturen met name ‘s-nachts tegen of onder het vriespunt komen in het gebergte is de kans groot dat er meer sneeuw zal vallen.

Diverse wegen in het gebergte zijn onbegaanbaar door de sneeuw en zijn voor het verkeer gesloten. De werkzaamheden aan de snelweg tussen Palma en Inca zijn tijdelijk vanwege het slechte weer stilgelegd.

Op andere delen van het eiland Mallorca heeft men te maken met regen waardoor sommige wegen onbegaanbaar waren en hevige windstoten tot 80 km/uur.

 

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 1 reactie

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken