Search
menu
Search

Via ‘Ik vertrek’ en ‘Polopos’ naar ‘Wij emigreren’: vanaf 2 november op SBS6

Oeps ... foto ontbreekt!

Via ‘Ik vertrek’ en ‘Polopos’ naar ‘Wij emigreren’: vanaf 2 november op SBS6

Dit artikel is 4 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – SBS6 begint op zaterdag 2 november met het uitzenden van een nieuw televisieprogramma over wat er allemaal bij komt kijken om te emigreren naar andere landen waaronder ook Spanje. In het programma worden zes gezinnen gevolgd die naar zes landen emigreren.

Emigreren naar het buitenland om daar een onderneming op te starten en een nieuw leven op te bouwen. Veel mensen dromen ervan, maar enkelen wagen daadwerkelijk de stap om alles op te geven en voorgoed te verhuizen om bijvoorbeeld een camping op te zetten, een B&B te realiseren of een restaurant te runnen. De zes Nederlandse gezinnen in Wij Emigreren wagen zich aan dit dappere avontuur en verkassen naar hún droombestemming. 

In de eerste aflevering verkopen Rens en Rachel van Hilst uit Amstelveen hun woning voor een nieuw leven in het Italiaanse Loro Piceno. Het stel wil daar een camping agriturismo beginnen – een boerencamping waar de eigenaren agrarische activiteiten combineren met onder andere het aanbieden van overnachtingen aan toeristen.

Spanje

In de tweede aflevering op zaterdag 9 november komt Spanje aan bod in een aflevering waarin Marco en Evelyne van Hattem-van Linschoten samen met hun zoons Thomas en Menno naar La Nucia aan de Costa Blanca verhuizen.  Daar hebben ze een taperia, braseria en cerveceria geopend onder de naam Restaurante El Tossal welke zo’n vijf maanden geleden werd geopend. Op 9 november is het hele verhuisproces en alle ups en downs te zien. Zie ook hun Facebook pagina.

Wij Emigreren is vanaf zaterdag 2 november om 21.30 uur te zien bij SBS6. 

Critici zeggen dat het een regelrechte kopie is van het programma Ik Vertrek dat tegenwoordig bij de NPO1 wordt uitgezonden en al sinds 2005 op de Nederlandse televisie te zien is. Of het een kopie is of niet, het is altijd leuk en interessant te zien wat er allemaal bij komt kijken om naar het buitenland te emigreren.

Ben jij al aangemeld voor de GRATIS dagelijkse nieuwsbrief?