menu: rubrieken, zoeken & meer

Autonome regio Valencia krijgt een 7-daagse lockdown

Autonome regio Valencia krijgt een 7-daagse lockdown
Beeld: Generalitat Valenciana

Autonome regio Valencia krijgt een 7-daagse lockdown

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

VALENCIA – In navolging van praktisch alle andere autonome regio’s in Spanje heeft ook de regionale overheid van de Valencia regio de beslissing genomen om de hele autonome regio in een lockdown te doen. Deze gaat in op vrijdag 30 oktober om 12 uur ‘s middags maar zal niet zoals in diverse andere regio’s 15 dagen duren maar 7 dagen, het minimale wat in de noodtoestand is toegestaan (al wijkt Madrid daar vanaf).

De Comunidad Valenciana met de provincies Valencia, Alicante en Castellón gaat voor 7 dagen vanaf vrijdag 12 uur ‘s middags tot 6 november op slot en niemand mag de regio de komende week in- of uitreizen, tenzij het gaat om een van de uitzonderingen (werken, studeren, naar de dokter gaan, voor hulpbehoevende personen zorgen of naar de gewone verblijfplaats gaan). Het is voor de inwoners van de Valencia regio wel toegestaan om binnen de regio te reizen maar niet daarbuiten.

Met deze regionale lockdown voegt Valencia zich in het rijtje van andere autonome regio’s die een regionale lockdown hebben ingevoerd zoals Catalonië, Andalusië, Murcia, Castilla-La Mancha, Aragón, etc. De regionale premier Ximo Puig meldde dat deze beslissing is genomen om solidair te zijn met andere regio’s die in een veel slechtere situatie verkeren en vanwege de inactiviteit en verwarring die gegenereerd wordt door verschillende regio’s (daarmee bedoelt hij de Madrid regio).

Naast de regionale lockdown krijgen ook 28 gemeenten in de provincie Alicante te maken met nieuwe corona-maatregelen. Het gaat daarbij om de gemeenten die bij het sanitaire district Orihuela horen, te weten Albatera, Algorfa, Almoradí, Benejúzar, Benferri, Bigastro, Callosa de Segura, Catral, Cox, Daya Nueva, Daya Vieja, Dolores, Granja de Rocamora, Jacarilla, Orihuela en de ‘pedanías’ (La Aparecida, Rincón de Bonanza, Desamparados, Arneva, Hurchillo, La Murada, La Matanza, La Campaneta, San Bartolomé, Virgen del Camino, Molins, Correntias, El Escorratel – zonder de Costa en Torremendo want die horen bij het sanitaire district Torrevieja-), Rafal, Redován en San Isidro.

Ook Elche, Elda, Crevillent, Ibi, Pinoso, Muro de Alcoi en Petrer krijgen te maken met de nieuwe corona-maatregelen die 15 dagen gelden, in tegenstelling tot de regionale lockdown die 7 dagen zal gelden.

Deze nieuwe maatregelen hebben hoofdzakelijk te maken met de capaciteit in bars, restaurants en winkels. 

LEESTIP: Overzicht van lockdowns in Spanje