Meer dan 40.000 op straat levende personen in Spanje

Meer dan 40.000 op straat levende personen in Spanje
Beeld: Caritas / Facebook

Meer dan 40.000 op straat levende personen in Spanje

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Dit artikel is 1 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Volgens Caritas leven in Spanje op dit moment meer dan 40.000 personen op straat. De kerkelijke hulporganisatie Caritas helpt regelmatig bijna 40.000 personen waarbij de organisatie meldt dat er een stijging is van 25% in aanvragen voor onderdak.

Caritas zegt dat ze 39.483 personen helpen met het bieden van kleding, levensmiddelen en onderdak. Het gemiddelde profiel van een op straat wonend persoon is in Spanje een man met Spaanse nationaliteit tussen de 45 en 64 jaar oud. 

Maar volgens Caritas is er een toename van vrouwen die te maken hebben met partnergeweld die vaak met kinderen/minderjarigen op straat leven. Volgens Caritas helpt de hulporganisatie meer dan 7.100 vrouwen die om de een of andere reden op straat leven.

Er leven volgens Caritas ook meer dan 1.000 kinderen en minderjarigen op straat omdat ze geen vaste slaapplaats hebben. Verder zijn er nog 7.300 jongeren tussen 18 en 29 jaar die geen vaste slaapplaats hebben.

53,5% van de door Caritas geholpen op straat levende personen heeft de Spaanse nationaliteit terwijl 46,5% een buitenlandse nationaliteit heeft. Zeven van de tien geholpen buitenlanders komen van buiten de Europese Unie terwijl drie van de tien inwoners uit een ander EU-land komen.

In totaal heeft Caritas 469 hulpcentra in Spanje waar de organisatie plaats heeft voor 5.448 personen die daar kunnen slapen of overdag van gebruik kunnen maken.

Deze informatie is te lezen in het rapport ‘Las personas en situación de sin hogar acompañadas por Cáritas. Contexto en 2019 y durante el estado de alarma y la COVID-19’ dat HIER in PDF te downloaden is.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.