Nieuwe Spaanse Netflix serie opgenomen in Sevilla: ‘If only’ of ‘Si lo hubiera sabido’

Nieuwe Spaanse Netflix serie opgenomen in Sevilla: ‘If only’ of ‘Si lo hubiera sabido’
Beeld: Netflix

Nieuwe Spaanse Netflix serie opgenomen in Sevilla: ‘If only’ of ‘Si lo hubiera sabido’

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Sinds 28 oktober heeft Netflix er weer een nieuw Spaanse serie bijgekregen. In dit geval gaat het om een serie van acht afleveringen die voor een groot deel opgenomen zijn in de Zuid-Spaanse stad Sevilla, die ook vaak vanuit verschillende hoeken te zien is en een feest van herkenning zal zijn voor Sevilla-fans. Er werden ook opnames gemaakt in Madrid en Parijs. De serie vertelt het verhaal van Emma die 10 jaar terug in de tijd gaat en haar leven opnieuw kan beleven.

De 30-jarige Emma (Megan Montaner) heeft een teleurstellend huwelijk met twee kinderen en ze heeft het moeilijk met haar routinematige leven met haar echtgenoot Nando (Miquel Fernandez). Maar op een dag wordt ze na een zeldzame maansverduistering wakker en blijkt dat ze terug in de tijd is gegaan naar 2008 en de kans krijgt om het afgelopen decennium opnieuw te beleven. Ze kan daarmee al haar fouten die ze gemaakt heeft rechtzetten en voorkomen.

Maar is dat wat ze uiteindelijk wil en hoe gaat ze ermee om dat ze als een 30-jarige vrouw gevangen zit in het lichaam van een 20-jarige vrouw. In haar nieuwe leven ontmoet ze Ruben (Michel Noher) die haar aan het twijfelen brengt waarna ze ook haar kinderen gaat missen.

De titel van deze Netflix serie in het Spaans is ‘Si lo hubiera sabido’ (als ik dat had geweten) wat in wereldwijd in de niet-Spaanssprekende landen vertaald is naar ‘If only’. Deze serie werd oorspronkelijk voor Netflix in Turkije geschreven maar omdat de Turkse regering eiste dat de scripts herschreven zouden worden om een homopersonage in de serie te verwijderen en Netflix dat weigerde, werd de serie in Spanje opgenomen en geproduceerd.

Ga naar de inhoud