skip to Main Content
Dode beer gevonden in een illegale val in León

Dode beer gevonden in een illegale val in León

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

LEÓN – Boswachters hebben in de provincie León het levenloze lichaam van een vrouwtjes exemplaar van een oso pardo ofwel een bruine beer gevonden. De beer zat vast in een val die gebruikt wordt om wilde zwijnen te vangen. De manier waarop deze val geplaatst werd is niet toegestaan en dus is men op zoek naar degene die deze illegale val neergezet heeft. Het is niet helemaal zeker of de val geplaatst werd om wilde zwijnen of beren te vangen maar illegaal is het in ieder geval.

Boswachters van de Junta de Castilla y León hebben nabij de plaats Peranzanes in de provincie León (Castilla y León) een dode beer gevonden. In dit geval gaat het om een vrouwtjes exemplaar die overleden is in een illegale val bestaande uit ijzerdraad waardoor de beer gestikt is nadat deze probeerde los te komen.

Buiten het feit dat de bruine beren of in het Spaans osos paros met uitsterven worden bedreigd, mag er niet op gejaagd worden in Spanje. Er leven nog bruine beren in de bergen van de Picos de Europa in de deelstaten Castilla y León, Asturië en Cantabrië en enkele tientallen in de Spaanse en Franse Pyreneeën.

Het lichaam van de overleden beer is voor onderzoek naar het Universiteitsziekenhuis in Léon gebracht. De politie is inmiddels op zoek naar de eigenaren van de illegale vallen die geplaatst zijn waardoor de beer aan haar einde kwam. De Spaanse politie neemt dit soort gevallen gelukkig erg serieus en men zal er alles aan doen om de daders te vinden – (Remco Stoffer)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top
×Close search
Zoeken