skip to Main Content
Dode baby dolfijn op het strand van Calvia op Mallorca gevonden

Dode baby dolfijn op het strand van Calvia op Mallorca gevonden

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

PALMA – Een vroege wandelaar heeft woensdagochtend op het Playa dels Morts de Peguera in de gemeente Calvia op het eiland Mallorca het levenloze lichaam gevonden van een baby dolfijn. De golven hebben de kleine dode dolfijn naar het strand geduwd waar het werd gevonden door een inwoner van de kustplaats. Hij belde na zijn vondst meteen de politie die weer het Aquarium van Palma erbij haalde om het lichaam te bergen, mee te nemen en te onderzoeken.

Het gebeurt niet elke dag maar wel steeds vaker dat verraste wandelaars dolfijnen, walvissen, haaien en zelfs dode wilde zwijnen op het strand vinden. Dat er dolfijnen in de Middellandse Zee zitten is bekend en dat deze ook bij de Balearen in de buurt komen ook. Vaak worden ze echter niet gezien maar gebeurd dat wel dan is dat meestal in de open zee wanneer ze voor de boten meezwemmen.

Een dode dolfijn is minder leuk en zeker als het een baby is. Het lichaam van de gevonden dolfijn in Calvia is iets meer dan een meter lang en had geen verwondingen waaruit men kan concluderen dat het beest waarschijnlijk ziek was en in de steek was gelaten door zijn/haar moeder.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top
×Close search
Zoeken