Ikea blijft in het centrum van Madrid met hun “tijdelijke winkel”

123rf
Beeld: 123rf

Ikea blijft in het centrum van Madrid met hun “tijdelijke winkel”

Dit artikel is 4 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Het is een groot succes gebleken en dus heeft Ikea besloten de tijdelijke winkel gelegen aan de Calle Serrano in Madrid open te houden. Deze “Ikea Temporary” winkel zou in principe slechts zes maanden geopend blijven maar gezien het feit dat er meer dan 240.000 bezoekers zijn langsgekomen en men op sommige dagen in de rij moet staan om binnen te kunnen, kan het experiment wel omschreven worden als een succes.

Gezien het succes wordt er nu over nagedacht om het concept van de tijdelijke winkel ook naar andere grote steden te verplaatsen. Deze tijdelijke winkel werd op 25 mei in de Calle Serrano in hartje centrum Madrid geopend waarbij op 900 m2 alles voor de slaapkamer werd verkocht. Dagelijks krijgt de winkel tegen de 2.000 bezoekers waarbij er soms uitschieters zijn en men in de rij moet staan om binnen te kunnen. Volgens Ikea zijn er de afgelopen zes maanden 240.000 klanten geweest en was men zeer tevreden over deze vorm van Ikea shoppen.

Met de Ikea Temporary winkel wilde Ikea diverse producten dichter bij de klanten brengen waarbij men in de eerste tijdelijke winkel van Spanje gekozen heeft voor artikelen die met de slaapkamer te maken hebben. Uiteraard kan niet alles geplaatst worden in deze mini-Ikea en dus werd er een selectie gemaakt. Het concept is positief ontvangen en een succes gebleken waardoor Ikea nu de tijdelijke winkel voor zes maanden verlengd heeft naar een vaste winkel voor de komende twee jaar.

In principe wilde men nu van slaapkamer artikelen overgaan naar keuken artikelen maar Ikea heeft toch besloten door te gaan met de expositie en verkoop van alles wat met slaapkamers te maken heeft. Daarmee is het een directe concurrent voor Zara Home die precies tegenover de Ikea Temporary winkel is gelegen.

Ikea is niet de enige grote winkelketen die een kleinere versie middenin een stad heeft geplaatst. Dat deden in Madrid en diverse andere steden ook al het doe-het-zelf warenhuis Leroy Merlin, MediaMarkt en Decathlon. Deze ketens zijn doorgaans buiten de steden te vinden maar willen met kleine winkels dichter bij de klant komen.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.