Ikea blijft in het centrum van Madrid met hun “tijdelijke winkel”

123rf
Beeld: 123rf

LET OP: Dit artikel is meer dan 12 maanden geleden geplaatst.

MADRID – Het is een groot succes gebleken en dus heeft Ikea besloten de tijdelijke winkel gelegen aan de Calle Serrano in Madrid open te houden. Deze “Ikea Temporary” winkel zou in principe slechts zes maanden geopend blijven maar gezien het feit dat er meer dan 240.000 bezoekers zijn langsgekomen en men op sommige dagen in de rij moet staan om binnen te kunnen, kan het experiment wel omschreven worden als een succes.

Gezien het succes wordt er nu over nagedacht om het concept van de tijdelijke winkel ook naar andere grote steden te verplaatsen. Deze tijdelijke winkel werd op 25 mei in de Calle Serrano in hartje centrum Madrid geopend waarbij op 900 m2 alles voor de slaapkamer werd verkocht. Dagelijks krijgt de winkel tegen de 2.000 bezoekers waarbij er soms uitschieters zijn en men in de rij moet staan om binnen te kunnen. Volgens Ikea zijn er de afgelopen zes maanden 240.000 klanten geweest en was men zeer tevreden over deze vorm van Ikea shoppen.

Met de Ikea Temporary winkel wilde Ikea diverse producten dichter bij de klanten brengen waarbij men in de eerste tijdelijke winkel van Spanje gekozen heeft voor artikelen die met de slaapkamer te maken hebben. Uiteraard kan niet alles geplaatst worden in deze mini-Ikea en dus werd er een selectie gemaakt. Het concept is positief ontvangen en een succes gebleken waardoor Ikea nu de tijdelijke winkel voor zes maanden verlengd heeft naar een vaste winkel voor de komende twee jaar.

In principe wilde men nu van slaapkamer artikelen overgaan naar keuken artikelen maar Ikea heeft toch besloten door te gaan met de expositie en verkoop van alles wat met slaapkamers te maken heeft. Daarmee is het een directe concurrent voor Zara Home die precies tegenover de Ikea Temporary winkel is gelegen.

Ikea is niet de enige grote winkelketen die een kleinere versie middenin een stad heeft geplaatst. Dat deden in Madrid en diverse andere steden ook al het doe-het-zelf warenhuis Leroy Merlin, MediaMarkt en Decathlon. Deze ketens zijn doorgaans buiten de steden te vinden maar willen met kleine winkels dichter bij de klant komen.

Meer recente artikelen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email

Het is nu weer mogelijk om te reageren op onze artikelen, altijd met respect voor anderen en altijd op de juiste en correcte manier. We hebben veel last gehad van spam reacties waardoor er technische problemen waren. We hebben geprobeerd dit op te lossen en hopelijk gaat het nu beter. Als u een reactie plaatst met daarin een link (zoals een andere website of YouTube) dan dient dit altijd handmatig door ons goedgekeurd te worden en dat kan even duren (we zitten niet 24 uur achter de pc). Ook worden reacties met bepaalde woorden, zinnen en opmerkingen automatisch verwijderd of geblokkeerd en soms halen wij deze zonder opgaaf van reden handmatig weg. Je kunt uiteraard ook altijd naar onze Facebook pagina en Facebook groep gaan.

Abonneer
Abonneren op
Als je geen naam invult staat er 'Anoniem'.
Hier doen wij niets mee maar is een antispam maatregel.
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments
dag/nacht
Scroll naar top

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.