Search
menu
Search

Ikea blijft in het centrum van Madrid met hun “tijdelijke winkel”

Oeps ... foto ontbreekt!

Ikea blijft in het centrum van Madrid met hun “tijdelijke winkel”

Dit artikel is 6 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Het is een groot succes gebleken en dus heeft Ikea besloten de tijdelijke winkel gelegen aan de Calle Serrano in Madrid open te houden. Deze “Ikea Temporary” winkel zou in principe slechts zes maanden geopend blijven maar gezien het feit dat er meer dan 240.000 bezoekers zijn langsgekomen en men op sommige dagen in de rij moet staan om binnen te kunnen, kan het experiment wel omschreven worden als een succes.

Gezien het succes wordt er nu over nagedacht om het concept van de tijdelijke winkel ook naar andere grote steden te verplaatsen. Deze tijdelijke winkel werd op 25 mei in de Calle Serrano in hartje centrum Madrid geopend waarbij op 900 m2 alles voor de slaapkamer werd verkocht. Dagelijks krijgt de winkel tegen de 2.000 bezoekers waarbij er soms uitschieters zijn en men in de rij moet staan om binnen te kunnen. Volgens Ikea zijn er de afgelopen zes maanden 240.000 klanten geweest en was men zeer tevreden over deze vorm van Ikea shoppen.

Met de Ikea Temporary winkel wilde Ikea diverse producten dichter bij de klanten brengen waarbij men in de eerste tijdelijke winkel van Spanje gekozen heeft voor artikelen die met de slaapkamer te maken hebben. Uiteraard kan niet alles geplaatst worden in deze mini-Ikea en dus werd er een selectie gemaakt. Het concept is positief ontvangen en een succes gebleken waardoor Ikea nu de tijdelijke winkel voor zes maanden verlengd heeft naar een vaste winkel voor de komende twee jaar.

In principe wilde men nu van slaapkamer artikelen overgaan naar keuken artikelen maar Ikea heeft toch besloten door te gaan met de expositie en verkoop van alles wat met slaapkamers te maken heeft. Daarmee is het een directe concurrent voor Zara Home die precies tegenover de Ikea Temporary winkel is gelegen.

Ikea is niet de enige grote winkelketen die een kleinere versie middenin een stad heeft geplaatst. Dat deden in Madrid en diverse andere steden ook al het doe-het-zelf warenhuis Leroy Merlin, MediaMarkt en Decathlon. Deze ketens zijn doorgaans buiten de steden te vinden maar willen met kleine winkels dichter bij de klant komen.

Ben jij al aangemeld voor de GRATIS dagelijkse nieuwsbrief?