skip to Main Content
Provincie Málaga heeft last van zware regenval

Provincie Málaga heeft last van zware regenval

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MÁLAGA – Het heeft hard geregend in veel delen van Andalusië waaronder de provincie Málaga waar een oranje weeralarm was en waar diverse overstromingen plaatsvonden in gemeenten als Campillos, Teba, Almargen, Fuente de Piedra en Antequera. Op veel wegen kwamen stenen van groot formaat naar beneden en waren er modderstromen waardoor wegen onbegaanbaar waren. Terwijl rivieren buiten de oevers traden konden ook treinen niet rijden.

Volgens de metingen van de Spaanse weerdienst Aemet viel er in de nacht van dinsdag op woensdag 54 liter regenwater per m2 in Archidona, 51 liter/m2 in Fuente de Piedra, 48 liter/m2 in Antequera, 45 liter/m2 in Bobadilla en 19 liter/m2 in Ojén. Langs de kust, aan de Costa del Sol, is minder regen gevallen en waren er ook minder problemen als gevolg van de storm.

Het treinverkeer tussen Málaga en Sevilla heeft wel te maken gehad met problemen omdat treinsporen moesten worden gesloten vanwege rotsen en modder die naar beneden waren gekomen. Passagiers werden met bussen verder gebracht. Ondanks de dichte mist woensdagochtend heeft het vliegveld van Málaga geen last gehad van het slechte weer en waren er geen noemenswaardige vertragingen.

De stuwmeren Guadalhorce-Guadalteba en La Concepción zijn nu wel iets voller maar in die omgeving is slechts 20 tot 26 liter/m2 regenwater gevallen. Om de problemen met de droogte op te lossen dient er echter veel vaker en veel meer regen te vallen de komende maanden.

Ook voor deze woensdag is er nog regen voorspeld in de regio Málaga maar heeft de Spaanse weerdienst Aemet het oranje weeralarm verlaagd naar geel. Voorlopig is de regio rondom Antequera de streek van de provincie Málaga waar men het meeste last heeft gehad van de afgelopen storm. In de omgeving van Ronda kan het echter nog wel flink gaan regenen met een voorspelling van 60 liter/m2 en 40 liter/m2 in de regio van Antequera.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken