skip to Main Content
Taxi’s in heel Spanje staken vanwege Uber en Cabify

Taxi’s in heel Spanje staken vanwege Uber en Cabify

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – Mocht je vandaag woensdag 29 november ergens in Spanje een taxi nodig hebben, houdt er dan rekening mee dat dit een bijna onmogelijke taak zal worden. De taxichauffeurs leggen voor de zoveelste keer gedurende diverse uren het werk neer in een landelijke staking tegen de oneerlijke concurrentie van diensten als Uber en Cabify.

In praktisch alle autonome deelstaten in Spanje zullen de taxichauffeurs het werk neerleggen, behalve in Asturië en Castilla y León waar de taxichauffeurs gewoon zullen werken en niet de taxi stil laten staan. Het is niet de eerste staking die de sector houdt en ook zeker niet de laatste.

Er wordt hoofdzakelijk gestaakt vanwege de illegale invoering van taxiservices zoals Uber en Cabify waar je via een smartphone een personenwagen met chauffeur kunt bestellen, de zogenaamde Vehículos con Conductor (VTC). Recent heeft een rechter het gebruik van deze vorm van autodelen goedgekeurd en daar zijn de taxichauffeurs het niet mee eens.

Deze woensdag is de staking om 6 uur begonnen en zal deze 24 uur duren. Er zijn meer dan 70.000 taxichauffeurs in heel Spanje die het werk neerleggen. Zij zullen tevens hun ongenoegen uiten tijdens manifestaties en demonstraties waarbij wegen afgesloten kunnen worden en er vertragingen kunnen ontstaan. Om 11 uur is er een manifestatie gepland bij het treinstation Atocha in Madrid die zal eindigen om 15 uur voor het Congresgebouw.

Veel toeristen die op vliegvelden aankomen en en taxi willen nemen waren echter niet op de hoogte van een staking waardoor ze genoodzaakt zijn of alternatief vervoer zoals bussen en treinen te zoeken of om auto’s te huren waardoor bij de autoverhuurbedrijven op drukke vliegvelden lange rijen wachtende mensen staan.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 2 reacties
  1. De Taxi in Spanje is abnormaal duur geworden voor een paar kilometer ben je al minimaal 20 euro kwijt, dit hoeft helemaal niet zo duur te zijn dus is het diefstal zoals zovelen aan Spaanse bedrijven doen (vooral garages) Die staking zou verboden moeten worden maar aangezien de regering ook al corrupt is wordt het een lastig verhaal.

  2. Terecht. Het is pure broodroof van een stelletje piraten, die zich niet aan fatsoenlijke arbeidswetgeving houden. Onmiddellijk verbieden, nee, verbannen, dit soort Ryanairs van de taxiwereld.

Het is niet mogelijk een reactie te plaatsen.

Back To Top
×Close search
Zoeken