Vijf Spaanse steden waar de meeste sneeuw valt in december

26118a12cc0345da843bc9f104756b0f

LET OP: Dit artikel is meer dan 12 maanden geleden geplaatst.

MADRID – Het zal voor veel zonzoekers in Spanje als een schok komen maar het sneeuwt ook in Spanje, en niet zo’n klein beetje. Spanje is een van de landen van Europa waar de meeste bergen te vinden zijn en waar grote temperatuurverschillen zijn omdat het land erg groot en divers is. Er zijn echter plaatsen in Spanje waar traditiegetrouw in de maand december de meeste sneeuw valt.

Gedurende de laatste maand van dit kalenderjaar wordt het koud in Spanje en maakt de regen in veel steden en gebieden plaats voor de sneeuw. Er zijn echter steden in Spanje waar meer sneeuw valt dan op andere plaatsen in het land. Dit zijn de vijf provinciale hoofdsteden waar de meeste sneeuw te vinden is in december. Vreemd genoeg liggen deze vijf provinciale hoofdsteden allemaal in de deelstaat Castilla y León. Het zijn vijf van de negen provincies waar de meeste sneeuw wordt geregistreerd.

Soria

De stad Soria in de deelstaat Castilla y León kan gezien worden als de regionale hoofdstad waar de meeste sneeuw valt. Ook dit jaar was Soria de stad waar als eerste sneeuw viel binnen de bebouwde kom van een grote stad. Gemiddeld valt er in Soria vier dagen sneeuw in een decembermaand.

Burgos

De stad Burgos is tevens gelegen in de deelstaat Castilla y León en staat als tweede op de lijst van vijf Spaanse steden waar veel sneeuw valt in december. Naast dat er veel sneeuw valt staat Burgos ook in de lijst van de koudste steden van Spanje. In december sneeuwt het tenminste 3 of 4 dagen in Burgos. Daarnaast waren er historische sneeuwbuien zoals in 2004 toen er 70 centimeter viel in het centrum van de stad, dat gebeurde toevallig op 25 december, een mooi Kerstcadeau dus dat jaar.

Ávila

Ávila staat net zoals Burgos ook op de lijst van koudste steden en dus is het niet geheel ongewoon dat het er ook veel sneeuwt. Ávila is de hoogst gelegen stad van Spanje op 1.131 meter boven het zeeoppervlak. Gedurende een jaar sneeuwt het minstens 20 dagen in de winter waarbij dat zeker 3 keer gebeurt in een decembermaand. Het sneeuwt echter ook vaak rond 4 januari en 4 februari, daar zetten de inwoners van Ávila de klok op gelijk.

León

De stad León is de derde provinciale hoofdstad van Castilla y León waar veel sneeuw valt in een decembermaand. Ondanks het feit dat het meestal sneeuwt in januari registreert men in december toch elk jaar tenminste 2 dagen waarop het sneeuwt in León. Vorig jaar sneeuwde het echter meer op 7 en 10 januari dan in december.

Segovia

De mooie stad Segovia ligt op zo’n 90 kilometer ten noorden van Madrid en het is er niet alleen mooi maar ook koud en vaak wit. Volgens de statistieken sneeuwt het in een decembermaand minstens 2 keer maar dat kan ook soms oplopen naar 4 dagen. Het is echter wel prachtig om te zien hoe het mooi gelegen Alcázar, de kathedraal of Romeinse aquaduct er in de sneeuw bij ligt.

Deze vijf steden kun je dus maar beter vermijden in de winter tijdens je rondreis door Spanje. Ga je er wel naartoe, vergeet dan je sneeuwkettingen niet mee te nemen, hoe vreemd dat ook mag klinken voor veel Spanjeliefhebbers die het land alleen kennen van de zon, strand en feest.

Meer recente artikelen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email

Beste lezers. Wij zijn genoodzaakt om opnieuw de mogelijkheid tot reageren op onze artikelen te annuleren omdat we veel last hebben van spam-reacties en extra webverkeer. Hierdoor wordt de vraag naar onze website te hoog waardoor onze webhosting ons al meerdere keren op non-actief heeft geplaatst. We moeten opnieuw zoeken naar een oplossing om ervoor te zorgen dat jij als lezer kunt blijven reageren maar ook dat de website ‘in de lucht’ blijft.

Er zijn meer dan 30.000 reacties geplaatst op SpanjeVandaag en de mogelijkheid om te reageren willen we ook graag blijven handhaven maar dan wel op een manier dat de website in de lucht kan blijven. Ter vergelijking, op een normale dag worden tussen de 30 en 50 reacties geplaatst maar komen er net zoveel of meer spam-reacties binnen die weliswaar gescreend en gedetecteerd worden maar waardoor de website trager wordt en soms niet te bereiken is. Daardoor kunnen ook goedbedoelde reacties tussen de spam-reacties komen en dat kunnen we niet altijd controleren(ook omdat we niet 24 uur achter de computer zitten en de spam automatisch elke dag verwijderd wordt).

Excuses voor het ongemak en we zoeken opnieuw (het is de derde keer dat dit gebeurd) naar een oplossing. Je kunt altijd op onze Facebook pagina en Facebook groep of op Twitter terecht om te reageren op onze artikelen. Mocht je ergens vragen over hebben dan kun je ons altijd een email sturen of contact opnemen via WhatsApp. We proberen alle vragen die over Spanje gaan te beantwoorden. De redactie.

Abonneer
Abonneren op
Als je geen naam invult staat er 'Anoniem'.
Hier doen wij niets mee maar is een antispam maatregel.
2 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments
dag/nacht
Scroll naar top

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.