Moeten de werknemers in Spanje binnenkort de prikklok weer gaan gebruiken?

Moeten de werknemers in Spanje binnenkort de prikklok weer gaan gebruiken?
Beeld: 123rf

LET OP: Dit artikel is meer dan 12 maanden geleden geplaatst.

MADRID – Als het aan de vakbonden UGT en CCOO ligt moet de Spaanse regering zo snel mogelijk de prikklok weer gaan invoeren en verplicht stellen. Door een prikklok te gebruiken is het mogelijk na te gaan wanneer een werknemer binnen is gekomen en hoe laat hij/zij weer weggaat. Op deze manier kan men beter de fraude op de werkplaats bestrijden.

De traditionele prikklok waarbij de werknemer een prikkaart van karton in de daarvoor bedoelde opening van het apparaat steekt waarna er een stempel met de datum en tijd op de kaart wordt tegenwoordig niet veel meer gebruikt. Deze is vervangen door moderne gecomputeriseerde tijdregistratiesystemen.

Bij de moderne computersystemen moet de werknemer een nummer invoeren, een magneetkaart of badge bij het apparaat houden, een vinger op een sensor leggen of een 3D scan laten maken van het gezicht waarna de computer de code van de werknemer en het tijdstip vastlegt.

Volgens de grootste Spaanse vakbonden UGT en CCOO kan door middel van de registratiesystemen fraude wat betreft gewerkte uren en dagen worden bestreden. Daarnaast heeft een werkgever een betere controle over de werkuren en tijden van de werknemers.

Als het aan alle partijen ligt dan kan het registratiesysteem binnen enkele weken al verplicht gaan worden. Een van de belangrijkste redenen daarvoor is om fraude bij met name deeltijdcontracten tegen te gaan en daarnaast om alle werknemers te controleren.

Meer recente artikelen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email

Beste lezers. Wij zijn genoodzaakt om opnieuw de mogelijkheid tot reageren op onze artikelen te annuleren omdat we veel last hebben van spam-reacties en extra webverkeer. Hierdoor wordt de vraag naar onze website te hoog waardoor onze webhosting ons al meerdere keren op non-actief heeft geplaatst. We moeten opnieuw zoeken naar een oplossing om ervoor te zorgen dat jij als lezer kunt blijven reageren maar ook dat de website ‘in de lucht’ blijft.

Er zijn meer dan 30.000 reacties geplaatst op SpanjeVandaag en de mogelijkheid om te reageren willen we ook graag blijven handhaven maar dan wel op een manier dat de website in de lucht kan blijven. Ter vergelijking, op een normale dag worden tussen de 30 en 50 reacties geplaatst maar komen er net zoveel of meer spam-reacties binnen die weliswaar gescreend en gedetecteerd worden maar waardoor de website trager wordt en soms niet te bereiken is. Daardoor kunnen ook goedbedoelde reacties tussen de spam-reacties komen en dat kunnen we niet altijd controleren(ook omdat we niet 24 uur achter de computer zitten en de spam automatisch elke dag verwijderd wordt).

Excuses voor het ongemak en we zoeken opnieuw (het is de derde keer dat dit gebeurd) naar een oplossing. Je kunt altijd op onze Facebook pagina en Facebook groep of op Twitter terecht om te reageren op onze artikelen. Mocht je ergens vragen over hebben dan kun je ons altijd een email sturen of contact opnemen via WhatsApp. We proberen alle vragen die over Spanje gaan te beantwoorden. De redactie.

Abonneer
Abonneren op
8 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Verdorie weer vergeten mojn naam in te vullen. Annoniem ben ik dus

Electronisch klokken wordt ook gebruikt bij een mij bekende firma met personeel in de buitendienst .
Niet meer een papier bij de baas inleveren met zelf ingevulde aankomst- en vertrektijd bij elke klant maar bij aankomst en vertrek met het mobieltje over de chip aaien die bij de klant is bevestigd.
Niks mis mee dat de werkgever gebruikt maakt van deze moderne techniek temeer omdat de werknemer niets tekort wordt gedaan.

Gaat niets helpen de werkgever verplicht de werknemer uit te klokken om daarna toch nog door te moeten werken.

Bizar. De vakbonden doen het werk van de werkgeversorganisaties. Zulke systemen worden inderdaad alleen gebruikt om meer controle over de werknemers te hebben, en niet om werknemers te helpen. Bovendien is het eenvoudig voor iedereen om ermee te frauderen. Volgende stap: vakbonden eisen het verplicht chippen van werknemers?

Ik heb meegemaakt dat kollega’s de chip bezaten van kollega’s en zo de ene of andere kollega een betaalde vrije dag bezorgden.
Maar je hebt gelijk, dat had ik van de vakbonden en de PSOE zeker niet verwacht….

Dit is al verplicht om een tijdregistratie bij te houden van iedere werknemer die minder dan een fulltime werkweek heeft. De werknemer dient bij aanvang en vertrek van het werk zich te registreren. Uitgezonderd hierop zijn de full timers, dit kwam na inspraak van oa de banken en grote instellingen. Het meest vreemde van het hele systeem is dat alleen fulltimers overuren kunnen maken en deeltime werknemers alleen hun maximaal aantal uren kunnen werken waarvoor ze op dat moment aangenomen/gecontracteerd zijn.

Dus Jan als ik een contract heb van 4 uur per dag en ik moet regelmatig wel eens een uurtje extra blijven is dat geen overuur en wordt dus niet betaald

dag/nacht
Scroll naar top

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.