skip to Main Content
Winnie The Poeh in Madrid wordt om Chinese president naar huis gestuurd
Archieffoto

Winnie The Poeh in Madrid wordt om Chinese president naar huis gestuurd

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – Op woensdag kwam de Chinese president Xi Jinping voor een staatsbezoek naar Madrid en werd zo’n beetje het hele centrum afgezet en autovrij gemaakt. Naast de enorme veiligheidsmaatregelen werd ook de Winnie The Poeh die op het Puerta del Sol plein zijn geld verdient met foto’s en ballonnen naar huis gestuurd.

De inwoners en bezoekers van Madrid hebben geweten dat de Chinese president Xi Jinping voor een staatsbezoek naar het Koninklijk paleis kwam om daar officieel onthaald te worden. Wegen werden afgesloten en daar waar normaal duizenden voertuigen rijden was het helemaal leeg. Helikopters vlogen over, er waren honderden agenten op straat te zien en op alle gebouwen waar de Chinese president in de buurt kwam waren scherpschutters te zien.

Poeh?

Maar waarom vraagt de politie aan de persoon die in het Winnie The Poeh pak op het Puerta del Sol plein staat om naar huis te gaan? De reden daarvoor is dat de Chinese president op internet vaak vergeleken wordt met Winnie The Poeh. Om te voorkomen dat iemand een foto zou kunnen maken met de Spaanse Winnie en Xi Jinping werd de man gevraagd naar huis te gaan vandaag.

De Chinese president bezocht naast het Koninklijk Paleis (Palacio Real) ook het gemeentehuis van Madrid (Casa de la Villa), gelegen aan het beroemde plein waar Winnie werkt, om daar de symbolische sleutels van de stad in ontvangst te nemen.

In China wordt Winnie The Poeh gecensureerd vanwege de grappen die gemaakt worden vanwege de gelijkenis van Xi Jinping met het animatiefiguur. Sinds dat de Chinese president als Winnie The Poeh en de voormalige Amerikaanse president Barack Obama als Tigger werden gepresenteerd, is Winnie taboe in China.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 1 reactie
  1. hall redactie ,

    ja waar een Groot land erg kleinzielig in kan zijn.

    Maar de belangen van 1 persoon moet dan wijken voor 1 dag voor het Grote Geld en belangen van Spanje.

    het zij zo. zo is de wereld.

    groet Koos Verkerk

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken