Nederlandse Van Gogh keert met spectaculaire expositie terug naar Madrid

Nederlandse Van Gogh keert met spectaculaire expositie terug naar Madrid
Beeld: van Gogh Alive

MADRID – Nadat de multimedia expositie ‘Van Gogh Alive’ dit jaar in Málaga en Valencia te zien was keert de expositie terug naar Madrid. In de hoofdstad van Spanje zal ‘Van Gogh Alive’ tussen 26 december en 18 februari 2020 in het Círculo de Bellas Artes te bewonderen zijn. Kaarten zijn reeds via deze website te bestellen.

De ‘Van Gogh Alive’ expositie heeft eerder in Spanje de steden Sevilla, Alicante, Madrid, Málaga en Valencia aan gedaan en nu zal het opnieuw de beurt zijn aan Madrid. Het gaat dus om een rondreizende multimedia expositie van de bekendste werken van Van Gogh maar dan op een bijzondere wijze.

‘Van Gogh Alive’ is niet zomaar een expositie en heeft bezoekersrecords in 45 steden op vier continenten weten te verbreken. De expositie keert terug naar Madrid waar het spektakel precies een jaar geleden ook te zien was (van 26 december 2018 tot 26 februari 2019). Dit keer is de expositie tussen 26 december 2019 en 18 februari 2020 te zien in het Círculo de Bellas Artes. 

Tijdens de multimedia expositie kunnen bezoekers genieten van de bekendste kunstwerken van de Nederlandse schilder maar dan op een manier waarbij de moderne technologie met de traditionele kunst hand in hand samen gaat. Men maakt daarbij gebruik van de zogenaamde SENSORY4 techniek waarmee men een interessante en unieke beleving kan presenteren.

Er zullen meer dan 3.000 foto’s van Van Gogh’s bekendste werken te zien zijn op grote schermen waarbij dit continue verandert en er een spectaculaire expositie wordt gevormd.

Het ‘Van Gogh Alive’ is elke dag geopend tussen 26 december en 18 februari tussen 10 en 23 uur behalve op 31 december (10-17 uur) en op 1 januari (16-23 uur) en 5 januari (10-17 uur). 

Entreekaarten kunnen via DEZE WEBSITE gekocht worden en hebben een prijs van 16 euro voor volwassenen. Kinderen (4-15 jaar) betalen 12 euro, 65-plussers, studenten, werklozen en gehandicapten 14 euro.

Een voorproefje (foto’s: www.vangogh.es)

Meer recente artikelen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email

Het is nu weer mogelijk om te reageren op onze artikelen, altijd met respect voor anderen en altijd op de juiste en correcte manier. We hebben veel last gehad van spam reacties waardoor er technische problemen waren. We hebben geprobeerd dit op te lossen en hopelijk gaat het nu beter. Als u een reactie plaatst met daarin een link (zoals een andere website of YouTube) dan dient dit altijd handmatig door ons goedgekeurd te worden en dat kan even duren (we zitten niet 24 uur achter de pc). Ook worden reacties met bepaalde woorden, zinnen en opmerkingen automatisch verwijderd of geblokkeerd en soms halen wij deze zonder opgaaf van reden handmatig weg. Je kunt uiteraard ook altijd naar onze Facebook pagina en Facebook groep gaan.

Abonneer
Abonneren op
Als je geen naam invult staat er 'Anoniem'.
Hier doen wij niets mee maar is een antispam maatregel.
2 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Dit is een prachtige exhibitie van werken van van Gogh, middels projectie op grote panelen. Daarnaast wordt uitvoerig stil gestaan bij de diverse periodes van van Gogh’s leven. Heb deze uitvoering in september 2019 in Valencia gezien en kan het een ieder aanraden. De exhibitie duurt ongeveer een half uur, de muziek die het geheel omlijst is ook prachtig.

Ik heb die gezien in Málaga en eerlijk gezegd vond ik daar geen bal aan. Te veel geld betaald om weinig te zien.

dag/nacht
Scroll naar top

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.