Spaanse prijzen voor beste campings 2019

Spaanse prijzen voor beste campings 2019
Beeld: Camping Son Bou / Menorca

MADRID – In tegenstelling tot de prijzen voor beste campings die Duitse en Nederlandse organisaties uitreiken, zijn de beste campings volgens de Federación Española de Campings (FEEC) niet aan de Costa Brava, Costa Dorada of in de Valencia regio gelegen maar op plaatsen waar wellicht de meeste buitenlandse campinggasten niet zo snel komen.

In Spanje zijn meer dan 1.160 campings te vinden die het hele jaar of slechts enkele maanden per jaar geopend zijn. In totaal hebben in 2018 7,4 miljoen vakantiegangers gebruik gemaakt van een camping waaronder 5,2 miljoen Spanjaarden en 2,7 miljoen buitenlanders die goed waren voor 39,5 miljoen overnachtingen.

Camping el Escorial

Beste camping binnenland:

El Escorial. Een camping gelegen op slechts 50 km van de Spaanse hoofdstad Madrid, in het hart van het natuurgebied Sierra de Guadarrama en dichtbij het bekende El Escorial. Klik hier voor de website.

Camping Pineta

Beste camping bergen:

Pineta. Gelegen in de gemeente Bielsa in de provincie Huesca middenin de Pyreneeën in de regio Aragón. Deze camping ligt bij een van de ingangen van het natuurpark Parque Nacional de Ordesa y Monte Perdido en de Valle de Pineta. Klik hier voor de website.

Camping Pinar San José

Beste strandcamping:

Pinar San José. Deze camping is gelegen in het zuiden van Spanje in Zahora, provincie Cádiz in Andalusië. De situatie kan niet beter zijn, in het Parque Natural de la Breña en dichtbij het bekende strand van Barbate. Klik hier voor de website.

Camping Ribadesella

Beste familiecamping:

Ribadesella. De beste familiecamping ligt niet aan de Costa Brava, Costa Dorada of Costa Blanca maar in het noorden van Spanje, aan de Atlantische Oceaan in Ribadesella, Asturië. Klik hier voor de website.

Camping Globo Rojo

Camping met meeste charme:

Globo Rojo. De camping Globo Rojo in Canet de Mar (Costa Barcelona) heeft de prijs gekregen voor de camping met de meeste charme. Reden daarvoor is o.a. het gezellige Middellandse Zee dorp nabij en de prachtige stranden en de vele activiteiten die men in de omgeving kan doen. Klik hier voor de website.

Camping Molino de Cabuérniga

Beste camping die het hele jaar open is:

Molino de Cabuérniga. Niet alle campings in Spanje zijn het hele jaar open maar deze camping in Cabuérniga in de regio Cantabrië in het noorden van Spanje is 365 dagen per jaar geopend. Gelegen in de Valle de Cabuérniga kan men hier genieten van de rust en de natuur. Klik hier voor de website.

Camping Son Bou

Origineelste camping:

Camping Son Bou. Op het Balearen eiland Menorca is de Camping Son Bou gelegen die van de jury de prijs kreeg voor de origineelste camping. Gelegen dichtbij het Playa de Son Bou strand en de Cavalleria vuurtoren en middenin een pijnboombos. Klik hier voor de website.

Camping Bayona Playa

Bijzonder vermelding:

Camping Bayona Playa. Deze camping in Baiona, provincie Pontevedra in Galicië in noordwest Spanje kreeg een bijzondere vermelding vanwege de bungalows die praktisch aan het witte zand strand liggen op een soort van schiereiland. Klik hier voor de website.

Meer recente artikelen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email

Het is nu weer mogelijk om te reageren op onze artikelen, altijd met respect voor anderen en altijd op de juiste en correcte manier. We hebben veel last gehad van spam reacties waardoor er technische problemen waren. We hebben geprobeerd dit op te lossen en hopelijk gaat het nu beter. Als u een reactie plaatst met daarin een link (zoals een andere website of YouTube) dan dient dit altijd handmatig door ons goedgekeurd te worden en dat kan even duren (we zitten niet 24 uur achter de pc). Ook worden reacties met bepaalde woorden, zinnen en opmerkingen automatisch verwijderd of geblokkeerd en soms halen wij deze zonder opgaaf van reden handmatig weg. Je kunt uiteraard ook altijd naar onze Facebook pagina en Facebook groep gaan.

Abonneer
Abonneren op
Als je geen naam invult staat er 'Anoniem'.
Hier doen wij niets mee maar is een antispam maatregel.
6 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

El-Escorial de beste nu dan zou ik stoppen met kamperen, wat een hel, lopen daar niet over paden maar dwars over de bezette kampeerplekken, wasgoed werd opzij geduwd en maakte zelfs mee dat tafel opzij gezet werd waar we bijzaten.
Om het maar niet over s’nachts te hebben, waar men op meter van je caravan liep.
En ja niet te begrijpen dat er in Andulusië niet meer campings zijn, ze willen daar schijnbaar geen toeristen.

Wij zijn al 3 jaar bezich met een mini camping
Maar volgens de wetgeving in Andalucía
Kun je het wel vergeten
Wij krijgen geen vergunning om de reden dat de auto niet bij de tent kan staan en de pakeer plaats verder dan 35 meter weg is van de tent dus we willen toch alleen fabrieken
Het antwoord wat we kregen van de junta regels van Brussel
En dat moet naar geleefd worden de wet voor campings 2018 junta Andalucía maar we willen wel graag toerisme in Andalucía
Voor economische reden en werkgelegenheid
Hoe wil je dit rijmen

Sinds 1962 kamperen wij trekkend door alle provincies van Spanje en we kennen dus veel campings. Wij houden van het ‘echte kamperen’ dus met tent. Wel met tafeltje en stoeltjes). In dit artikel zien we alleen maar ‘huisjes-campings’ wat dus niets met kamperen te maken heeft. Het zijn eigenlijk bungalowparken. Kenmerken: drukke winkels en zwembaden, veel geluidsoverlast 24 uur lang. De camping van El Escorial, in het artikel genoemd als beste camping in het binnenland, staat ook bij ons in de absolute top. Maar dan wel als de meest klantonvriendelijke, dure ‘fabriekscamping’. En er zijn in Spanje zoveel leuke, rustige… Lees verder »

Dat is juist Wim, de meeste campings investeren in plastic huisjes, waar ze meer geld mee kunnen verdienen dan met de tentjes….

Leuk artikel! Echter, ik zie nergens meer ‘de eigenlijke camping’. Ik bedoel dan kamperen met een tent, vouwcaravan of kleine caravan.
Wij kamperen nog steeds met een eriba puck. Dat is een 2 pers. caravannetje. Als er tenten op de camping zijn, gaan wij er graag heen. Toch altijd een ander publiek dan dat in de huisjes.
Is iedereen nu echt zoooo afhankelijk van luxe?

Ik ben een ervaren kampeerder in Spanje… de beste camping blijft Los Vives in Saravillo in de Pyreneeen.

dag/nacht
Scroll naar top

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.