Spaanse prijzen voor beste campings 2019

Spaanse prijzen voor beste campings 2019
Beeld: Camping Son Bou / Menorca
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

MADRID – In tegenstelling tot de prijzen voor beste campings die Duitse en Nederlandse organisaties uitreiken, zijn de beste campings volgens de Federación Española de Campings (FEEC) niet aan de Costa Brava, Costa Dorada of in de Valencia regio gelegen maar op plaatsen waar wellicht de meeste buitenlandse campinggasten niet zo snel komen.

In Spanje zijn meer dan 1.160 campings te vinden die het hele jaar of slechts enkele maanden per jaar geopend zijn. In totaal hebben in 2018 7,4 miljoen vakantiegangers gebruik gemaakt van een camping waaronder 5,2 miljoen Spanjaarden en 2,7 miljoen buitenlanders die goed waren voor 39,5 miljoen overnachtingen.

Camping el Escorial

Beste camping binnenland:

El Escorial. Een camping gelegen op slechts 50 km van de Spaanse hoofdstad Madrid, in het hart van het natuurgebied Sierra de Guadarrama en dichtbij het bekende El Escorial. Klik hier voor de website.

Camping Pineta

Beste camping bergen:

Pineta. Gelegen in de gemeente Bielsa in de provincie Huesca middenin de Pyreneeën in de regio Aragón. Deze camping ligt bij een van de ingangen van het natuurpark Parque Nacional de Ordesa y Monte Perdido en de Valle de Pineta. Klik hier voor de website.

Camping Pinar San José

Beste strandcamping:

Pinar San José. Deze camping is gelegen in het zuiden van Spanje in Zahora, provincie Cádiz in Andalusië. De situatie kan niet beter zijn, in het Parque Natural de la Breña en dichtbij het bekende strand van Barbate. Klik hier voor de website.

Camping Ribadesella

Beste familiecamping:

Ribadesella. De beste familiecamping ligt niet aan de Costa Brava, Costa Dorada of Costa Blanca maar in het noorden van Spanje, aan de Atlantische Oceaan in Ribadesella, Asturië. Klik hier voor de website.

Camping Globo Rojo

Camping met meeste charme:

Globo Rojo. De camping Globo Rojo in Canet de Mar (Costa Barcelona) heeft de prijs gekregen voor de camping met de meeste charme. Reden daarvoor is o.a. het gezellige Middellandse Zee dorp nabij en de prachtige stranden en de vele activiteiten die men in de omgeving kan doen. Klik hier voor de website.

Camping Molino de Cabuérniga

Beste camping die het hele jaar open is:

Molino de Cabuérniga. Niet alle campings in Spanje zijn het hele jaar open maar deze camping in Cabuérniga in de regio Cantabrië in het noorden van Spanje is 365 dagen per jaar geopend. Gelegen in de Valle de Cabuérniga kan men hier genieten van de rust en de natuur. Klik hier voor de website.

Camping Son Bou

Origineelste camping:

Camping Son Bou. Op het Balearen eiland Menorca is de Camping Son Bou gelegen die van de jury de prijs kreeg voor de origineelste camping. Gelegen dichtbij het Playa de Son Bou strand en de Cavalleria vuurtoren en middenin een pijnboombos. Klik hier voor de website.

Camping Bayona Playa

Bijzonder vermelding:

Camping Bayona Playa. Deze camping in Baiona, provincie Pontevedra in Galicië in noordwest Spanje kreeg een bijzondere vermelding vanwege de bungalows die praktisch aan het witte zand strand liggen op een soort van schiereiland. Klik hier voor de website.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.