skip to Main Content
Spaanse prijzen voor beste campings 2019
Camping Son Bou / Menorca

Spaanse prijzen voor beste campings 2019

MADRID – In tegenstelling tot de prijzen voor beste campings die Duitse en Nederlandse organisaties uitreiken, zijn de beste campings volgens de Federación Española de Campings (FEEC) niet aan de Costa Brava, Costa Dorada of in de Valencia regio gelegen maar op plaatsen waar wellicht de meeste buitenlandse campinggasten niet zo snel komen.

In Spanje zijn meer dan 1.160 campings te vinden die het hele jaar of slechts enkele maanden per jaar geopend zijn. In totaal hebben in 2018 7,4 miljoen vakantiegangers gebruik gemaakt van een camping waaronder 5,2 miljoen Spanjaarden en 2,7 miljoen buitenlanders die goed waren voor 39,5 miljoen overnachtingen.

Camping el Escorial

Beste camping binnenland:

El Escorial. Een camping gelegen op slechts 50 km van de Spaanse hoofdstad Madrid, in het hart van het natuurgebied Sierra de Guadarrama en dichtbij het bekende El Escorial. Klik hier voor de website.

Camping Pineta

Beste camping bergen:

Pineta. Gelegen in de gemeente Bielsa in de provincie Huesca middenin de Pyreneeën in de regio Aragón. Deze camping ligt bij een van de ingangen van het natuurpark Parque Nacional de Ordesa y Monte Perdido en de Valle de Pineta. Klik hier voor de website.

Camping Pinar San José

Beste strandcamping:

Pinar San José. Deze camping is gelegen in het zuiden van Spanje in Zahora, provincie Cádiz in Andalusië. De situatie kan niet beter zijn, in het Parque Natural de la Breña en dichtbij het bekende strand van Barbate. Klik hier voor de website.

Camping Ribadesella

Beste familiecamping:

Ribadesella. De beste familiecamping ligt niet aan de Costa Brava, Costa Dorada of Costa Blanca maar in het noorden van Spanje, aan de Atlantische Oceaan in Ribadesella, Asturië. Klik hier voor de website.

Camping Globo Rojo

Camping met meeste charme:

Globo Rojo. De camping Globo Rojo in Canet de Mar (Costa Barcelona) heeft de prijs gekregen voor de camping met de meeste charme. Reden daarvoor is o.a. het gezellige Middellandse Zee dorp nabij en de prachtige stranden en de vele activiteiten die men in de omgeving kan doen. Klik hier voor de website.

Camping Molino de Cabuérniga

Beste camping die het hele jaar open is:

Molino de Cabuérniga. Niet alle campings in Spanje zijn het hele jaar open maar deze camping in Cabuérniga in de regio Cantabrië in het noorden van Spanje is 365 dagen per jaar geopend. Gelegen in de Valle de Cabuérniga kan men hier genieten van de rust en de natuur. Klik hier voor de website.

Camping Son Bou

Origineelste camping:

Camping Son Bou. Op het Balearen eiland Menorca is de Camping Son Bou gelegen die van de jury de prijs kreeg voor de origineelste camping. Gelegen dichtbij het Playa de Son Bou strand en de Cavalleria vuurtoren en middenin een pijnboombos. Klik hier voor de website.

Camping Bayona Playa

Bijzonder vermelding:

Camping Bayona Playa. Deze camping in Baiona, provincie Pontevedra in Galicië in noordwest Spanje kreeg een bijzondere vermelding vanwege de bungalows die praktisch aan het witte zand strand liggen op een soort van schiereiland. Klik hier voor de website.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 6 reacties
 1. El-Escorial de beste nu dan zou ik stoppen met kamperen, wat een hel, lopen daar niet over paden maar dwars over de bezette kampeerplekken, wasgoed werd opzij geduwd en maakte zelfs mee dat tafel opzij gezet werd waar we bijzaten.
  Om het maar niet over s’nachts te hebben, waar men op meter van je caravan liep.
  En ja niet te begrijpen dat er in Andulusië niet meer campings zijn, ze willen daar schijnbaar geen toeristen.

 2. Wij zijn al 3 jaar bezich met een mini camping
  Maar volgens de wetgeving in Andalucía
  Kun je het wel vergeten
  Wij krijgen geen vergunning om de reden dat de auto niet bij de tent kan staan en de pakeer plaats verder dan 35 meter weg is van de tent dus we willen toch alleen fabrieken
  Het antwoord wat we kregen van de junta regels van Brussel
  En dat moet naar geleefd worden de wet voor campings 2018 junta Andalucía maar we willen wel graag toerisme in Andalucía
  Voor economische reden en werkgelegenheid
  Hoe wil je dit rijmen

 3. Sinds 1962 kamperen wij trekkend door alle provincies van Spanje en we kennen dus veel campings. Wij houden van het ‘echte kamperen’ dus met tent. Wel met tafeltje en stoeltjes). In dit artikel zien we alleen maar ‘huisjes-campings’ wat dus niets met kamperen te maken heeft. Het zijn eigenlijk bungalowparken.
  Kenmerken: drukke winkels en zwembaden, veel geluidsoverlast 24 uur lang.
  De camping van El Escorial, in het artikel genoemd als beste camping in het binnenland, staat ook bij ons in de absolute top. Maar dan wel als de meest klantonvriendelijke, dure ‘fabriekscamping’.
  En er zijn in Spanje zoveel leuke, rustige kleine campings met uitstekende service….

  1. Dat is juist Wim, de meeste campings investeren in plastic huisjes, waar ze meer geld mee kunnen verdienen dan met de tentjes….

 4. Leuk artikel! Echter, ik zie nergens meer ‘de eigenlijke camping’. Ik bedoel dan kamperen met een tent, vouwcaravan of kleine caravan.
  Wij kamperen nog steeds met een eriba puck. Dat is een 2 pers. caravannetje. Als er tenten op de camping zijn, gaan wij er graag heen. Toch altijd een ander publiek dan dat in de huisjes.
  Is iedereen nu echt zoooo afhankelijk van luxe?

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken