Tijdelijke grenscontroles Spanje vanwege klimaattop Madrid

Tijdelijke grenscontroles Spanje vanwege klimaattop Madrid
Beeld: Archieffoto

MADRID – Van 2 tot en met 13 december vindt de COP25 klimaattop plaats in Madrid nadat deze vanwege de problemen in Chili verplaatst werd naar Spanje. Sinds deze vrijdag 29 november en tot en met zaterdag 14 december zal de politie als vanouds weer grenscontroles uitvoeren bij de Franse en Portugese grensovergangen.

Ondanks dat inwoners van de Schengen landen zonder problemen en controles van het ene land naar het andere mogen reizen, zegt artikel 25 van het Schengenverdrag dat als er kans is op grote ordeverstoringen en de veiligheid in het geding is, een land tijdelijk de grenzen mag controleren.

Dat mag alleen tijdelijk van aard zijn en maximaal 30 dagen duren. Mocht je dus de komende twee weken tussen vrijdag 29 november en zaterdag 14 december de Spaanse grens passeren, dan is de kans groot dat er oponthoud zal zijn vanwege de grenscontroles van de Guardia Civil en Policia Nacional.

De klimaattop (Cumbre del Clima) vindt plaats van 2 tot en met 13 december dus Spanje heeft niet veel tijd om de COP25 voor te bereiden. Er zijn 25.000 deelnemers uit 200 landen die meedoen aan deze top die in Madrid plaats zal vinden in de congreshallen van de Feria de Madrid Ifema.

Meer recente artikelen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email

Het is nu weer mogelijk om te reageren op onze artikelen, altijd met respect voor anderen en altijd op de juiste en correcte manier. We hebben veel last gehad van spam reacties waardoor er technische problemen waren. We hebben geprobeerd dit op te lossen en hopelijk gaat het nu beter. Als u een reactie plaatst met daarin een link (zoals een andere website of YouTube) dan dient dit altijd handmatig door ons goedgekeurd te worden en dat kan even duren (we zitten niet 24 uur achter de pc). Ook worden reacties met bepaalde woorden, zinnen en opmerkingen automatisch verwijderd of geblokkeerd en soms halen wij deze zonder opgaaf van reden handmatig weg. Je kunt uiteraard ook altijd naar onze Facebook pagina en Facebook groep gaan.

4
Reageer op dit artikel

2 Comment threads
2 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
  Abonneer  
Abonneren op
Jozef

Nee Anton, er staat immers geschreven, citaat uit het bericht “……. grenscontroles uitvoeren bij de Franse en Portugese grensovergangen.” Dat zijn de twee andere en enige van het vaste land van de rest van Europa.
Jozef

Rob

Nee, want er is ook nog een grens met Andorra, via Seu de Urgell. Een veelgebruikte grens zelfs.

Jozef

Rob, Andora bewaakt haar eigen grenzen al sinds tijden zelf geholpen door zowel de Gardia Civil als door de gendarmerie van Frankrijk. Je komt er zomaar niet in. Het is wel Schengengebied dus met een Europees paspoort een minder probleem.
Dit ter aanvulling.
Jozef

Anton

Ik hoop dat deze grenscontroles ook voir de economische bootvluchtelingen geldt

dag/nacht
Scroll naar top

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.