skip to Main Content
Tijdelijke grenscontroles Spanje vanwege klimaattop Madrid
Archieffoto

Tijdelijke grenscontroles Spanje vanwege klimaattop Madrid

MADRID – Van 2 tot en met 13 december vindt de COP25 klimaattop plaats in Madrid nadat deze vanwege de problemen in Chili verplaatst werd naar Spanje. Sinds deze vrijdag 29 november en tot en met zaterdag 14 december zal de politie als vanouds weer grenscontroles uitvoeren bij de Franse en Portugese grensovergangen.

Ondanks dat inwoners van de Schengen landen zonder problemen en controles van het ene land naar het andere mogen reizen, zegt artikel 25 van het Schengenverdrag dat als er kans is op grote ordeverstoringen en de veiligheid in het geding is, een land tijdelijk de grenzen mag controleren.

Dat mag alleen tijdelijk van aard zijn en maximaal 30 dagen duren. Mocht je dus de komende twee weken tussen vrijdag 29 november en zaterdag 14 december de Spaanse grens passeren, dan is de kans groot dat er oponthoud zal zijn vanwege de grenscontroles van de Guardia Civil en Policia Nacional.

De klimaattop (Cumbre del Clima) vindt plaats van 2 tot en met 13 december dus Spanje heeft niet veel tijd om de COP25 voor te bereiden. Er zijn 25.000 deelnemers uit 200 landen die meedoen aan deze top die in Madrid plaats zal vinden in de congreshallen van de Feria de Madrid Ifema.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 4 reacties
 1. Nee Anton, er staat immers geschreven, citaat uit het bericht “……. grenscontroles uitvoeren bij de Franse en Portugese grensovergangen.” Dat zijn de twee andere en enige van het vaste land van de rest van Europa.
  Jozef

   1. Rob, Andora bewaakt haar eigen grenzen al sinds tijden zelf geholpen door zowel de Gardia Civil als door de gendarmerie van Frankrijk. Je komt er zomaar niet in. Het is wel Schengengebied dus met een Europees paspoort een minder probleem.
    Dit ter aanvulling.
    Jozef

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken