Search
menu
Search

Tijdelijke grenscontroles Spanje vanwege klimaattop Madrid

Oeps ... foto ontbreekt!

Tijdelijke grenscontroles Spanje vanwege klimaattop Madrid

Dit artikel is 4 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Van 2 tot en met 13 december vindt de COP25 klimaattop plaats in Madrid nadat deze vanwege de problemen in Chili verplaatst werd naar Spanje. Sinds deze vrijdag 29 november en tot en met zaterdag 14 december zal de politie als vanouds weer grenscontroles uitvoeren bij de Franse en Portugese grensovergangen.

Ondanks dat inwoners van de Schengen landen zonder problemen en controles van het ene land naar het andere mogen reizen, zegt artikel 25 van het Schengenverdrag dat als er kans is op grote ordeverstoringen en de veiligheid in het geding is, een land tijdelijk de grenzen mag controleren.

Dat mag alleen tijdelijk van aard zijn en maximaal 30 dagen duren. Mocht je dus de komende twee weken tussen vrijdag 29 november en zaterdag 14 december de Spaanse grens passeren, dan is de kans groot dat er oponthoud zal zijn vanwege de grenscontroles van de Guardia Civil en Policia Nacional.

De klimaattop (Cumbre del Clima) vindt plaats van 2 tot en met 13 december dus Spanje heeft niet veel tijd om de COP25 voor te bereiden. Er zijn 25.000 deelnemers uit 200 landen die meedoen aan deze top die in Madrid plaats zal vinden in de congreshallen van de Feria de Madrid Ifema.

Ben jij al aangemeld voor de GRATIS dagelijkse nieuwsbrief?