menu: rubrieken, zoeken & meer

Overvolle winkelstraten tijdens Black Friday en weekend-drukte in Spanje

Twitter
Beeld: Twitter

Overvolle winkelstraten tijdens Black Friday en weekend-drukte in Spanje

Dit artikel is 3 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Net zoals in Nederland heeft ook Spanje dit weekend te maken gehad met op vrijdag de Black-Friday-drukte in de winkelstraten en de eerste weekend-kerstdrukte in de Spaanse steden. De kerst straatverlichting is aan en terwijl de autoriteiten iedereen oproepen om niet massaal naar de winkelgebieden te komen, is die boodschap net zoals in Nederland niet goed overgekomen bij de Spanjaarden.

Op internet wordt er door veel mensen verontwaardigd gereageerd op de beelden die de ronde doen van overvolle straten in het centrum van Madrid, in Barcelona, Zaragoza, Málaga en op veel andere plaatsen. Terwijl de bijna alle winkelende personen hun verplichte mondkapjes dragen (verschil met Nederland), is er van de anderhalve meter afstand geen sprake.

Naast de populaire straten waar de meeste bekende winkels te vinden zijn in de steden, was er ook grote drukte in de winkelcentra en op populaire pleinen zoals de Puerta del Sol in Madrid waar honderden mensen dicht bij elkaar stonden om foto’s te maken van de kerstverlichting. 

Dat gebeurde ook in de Calle Larios in Málaga waar op vrijdag de kerstverlichting aanging en het enorm druk was en waar men geen anderhalve meter afstand kon houden.

Voorlopig heeft nog geen enkele gemeente maatregelen aangekondigd zoals bv. in Nederland waar in Rotterdam de winkels eerder sluiten. Hieronder enkele foto’s en videobeelden van de Spaanse kerstweekend-drukte die we gevonden hebben op sociale media.