Overvolle winkelstraten tijdens Black Friday en weekend-drukte in Spanje

Twitter
Beeld: Twitter
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

MADRID – Net zoals in Nederland heeft ook Spanje dit weekend te maken gehad met op vrijdag de Black-Friday-drukte in de winkelstraten en de eerste weekend-kerstdrukte in de Spaanse steden. De kerst straatverlichting is aan en terwijl de autoriteiten iedereen oproepen om niet massaal naar de winkelgebieden te komen, is die boodschap net zoals in Nederland niet goed overgekomen bij de Spanjaarden.

Op internet wordt er door veel mensen verontwaardigd gereageerd op de beelden die de ronde doen van overvolle straten in het centrum van Madrid, in Barcelona, Zaragoza, Málaga en op veel andere plaatsen. Terwijl de bijna alle winkelende personen hun verplichte mondkapjes dragen (verschil met Nederland), is er van de anderhalve meter afstand geen sprake.

Naast de populaire straten waar de meeste bekende winkels te vinden zijn in de steden, was er ook grote drukte in de winkelcentra en op populaire pleinen zoals de Puerta del Sol in Madrid waar honderden mensen dicht bij elkaar stonden om foto’s te maken van de kerstverlichting. 

Dat gebeurde ook in de Calle Larios in Málaga waar op vrijdag de kerstverlichting aanging en het enorm druk was en waar men geen anderhalve meter afstand kon houden.

Voorlopig heeft nog geen enkele gemeente maatregelen aangekondigd zoals bv. in Nederland waar in Rotterdam de winkels eerder sluiten. Hieronder enkele foto’s en videobeelden van de Spaanse kerstweekend-drukte die we gevonden hebben op sociale media.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.