De Sagrada Familia in Barcelona heeft de ster op de toren van de Maagd Maria geplaatst

De Sagrada Familia in Barcelona heeft de ster op de toren van de Maagd Maria geplaatst
Beeld: @sagradafamilia / twitter

De Sagrada Familia in Barcelona heeft de ster op de toren van de Maagd Maria geplaatst

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

BARCELONA – Op 8 december zal de ster in alle glorie verlicht te zien zijn maar de bouwvakkers van de Sagrada Familia hebben op maandag 29 november de ster op de toren van de Maagd Maria geplaatst. Het is een 12-puntige ster die op de een na hoogste toren op 138 meter hoogte is geplaatst en zowel overdag door de zon en ‘s avonds door lampen verlicht zal zijn.

De ‘estrella’ staat bovenop de ‘torre de la Virgen María’ (of de la Mare de Déu, in het Catalaans). De 12 punten meten elk 2,9 meter en vormen een structuur van 4 meter, met een diameter van 7,5 meter terwijl de ster in totaal 5,5 ton weegt. 

De ster is gemaakt van getextureerd glas en heeft een roestvrijstalen structuur aan de randen. De zon wordt gedurende de dag gereflecteerd en verlicht de ster terwijl de schijnwerpers die aan de basis van de punten zijn geïnstalleerd, de ster van binnenuit verlichten in het donker.

De plaatsing van de 12-puntige ster wordt als een historisch feit gezien omdat dit het laatste stuk is dat in de 138 meter hoge toren wordt geplaatst waardoor de skyline van de stad Barcelona verandert. Op 8 december wordt de toren feestelijke geopend met een ceremonie in de basiliek en een liturgische mis in de middag. Op de website kun je meer lezen over de plaatsing van de ster. KLIK HIER.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.