Eerste omicron-besmetting in Spanje bevestigd in ziekenhuis Madrid (UPDATE)

Eerste omicron-besmetting in Spanje bevestigd in ziekenhuis Madrid
Beeld: Canva

Eerste omicron-besmetting in Spanje bevestigd in ziekenhuis Madrid (UPDATE)

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

MADRID – Tot nu toe was het Spanje gelukt om geen omicron-besmettingen in het land te hebben maar het Hospital Gregorio Marañón ziekenhuis in de Spaanse hoofdstad Madrid heeft maandagmiddag de eerste besmetting op Spaans grondgebied bekend gemaakt. Daarmee voegt Spanje zich in het rijtje van landen binnen Europa en op de wereld die te maken hebben met de nieuwe besmettelijke Covid-variant afkomstig uit o.a. Zuid-Afrika.

In het geval van de besmette persoon in Madrid gaat het om een reiziger uit Zuid-Afrika die niet ziek is maar wel positief getest werd op de nieuwe ‘Afrikaanse’ variant genaamd omicron. Het nieuws van de eerste omicron-besmetting op Spaans grondgebied komt op dezelfde dag dat in Spanje’s buurland Portugal 13 besmettingsgevallen bekend werden gemaakt, allemaal voetballers van hetzelfde team.

UPDATE: Op maandag zijn bij het vliegveld Barcelona-El Prat ook twee mogelijke besmettingsgevallen ontdekt wat betreft de omicron-variant. Het gaat om twee passagiers die uit Duitsland kwamen maar daarvoor vanuit Zuid-Afrika naar Duitsland waren gevlogen. De mogelijk positief geteste personen zijn door Sanida naar het Hospital de Bellvitge gestuurd.

Tot deze maandag aan toe was Spanje vrij gebleven van de omicron-variant maar het was natuurlijk een kwestie van tijd voordat ook in Spanje iemand positief getest zou worden op deze zeer besmettelijke en volgens de WHO zorgelijke Covid-variant.

Op vrijdag werd in België de eerste besmetting in Europa bekend gemaakt waarna al snel andere landen waaronder Nederland met 13 gevallen volgden. Ook Denemarken, Australië, Duitsland, Frankrijk en Italië hebben naast het Verenigd Koninkrijk te maken met de nieuwe Covid-variant. En precies in die landen is de corona-situatie al niet al te best dus daar zit men niet te wachten op een nieuwe besmettelijke variant.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.