Spaanse man ontsnapt uit quarantainehotel in Nederland maar is gearresteerd in vliegtuig richting Spanje

Spaanse man ontsnapt uit quarantainehotel in Nederland maar is gearresteerd in vliegtuig
Beeld: Koninklijke Marechaussee / website

Spaanse man ontsnapt uit quarantainehotel in Nederland maar is gearresteerd in vliegtuig richting Spanje

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

MADRID – Twee weken geleden werd het nieuws bekend dat 14 Nederlanders die vanwege een coronabesmetting in Extremadura in quarantaine moesten blijven uit hun toeristisch verblijf ontsnapten en naar hen gezocht werd. Nu is in Nederland hetzelfde gebeurd met een echtpaar bestaande uit een Spaanse man en Portugese vrouw die in Badhoevedorp in een quarantainehotel moesten verblijven, net zoals de overige positief geteste reizigers uit Zuid-Afrika. Maar het echtpaar besloot het hotel te verlaten en werd later door de Koninklijke Marechaussee in een vliegtuig richting Spanje gearresteerd.

Diverse Nederlandse kranten schrijven over dit voorval en melden ook dat de Spaanse man en Portugese vrouw die wilden ‘vluchten’ op Schiphol ‘zonder geweld’ zijn aangehouden. Het verlaten van een quarantaine is een misdrijf en kan bestraft worden. Het buitenlandse echtpaar is door de politie meegenomen nadat ze in een vliegtuig dat op het punt stond naar Spanje te vertrekken werden gearresteerd, zo meldt de website HolandaNoticias.com. 

De Spaanse man en Portugese vrouw zijn aan de GGD overgedragen en overgeplaatst naar een ziekenhuis ‘ergens in Nederland’. Daarbij is niet duidelijk of dat is vanwege ziekteverschijnselen of vanwege ontsnappingsgevaar, aldus De Telegraaf.

De politie staat echter wel voor een raadsel want het quarantainehotel in Badhoevedorp wordt door particuliere bewakers beveiligd terwijl de politie buiten op straat pottenkijkers buiten het hotel houdt. Toch slaagde dit echtpaar erin om zonder problemen ‘te ontsnappen’ uit het hotel, zo is te lezen op de website van NOS.nl.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.