Spanje scoort nog steeds onder de maat wat betreft elektrische auto’s

Spanje scoort nog steeds onder de maat wat betreft elektrische auto’s
Beeld: Canva

Spanje scoort nog steeds onder de maat wat betreft elektrische auto’s

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

MADRID – Volgens de elektromobiliteit-barometer van november 2021 van de Asociación Española de Fabricantes de Automóviles y Camiones (ANFAC) gaat het nog steeds niet goed wat betreft de elektrische auto’s en laadpalen in Spanje en is de groei minimaal. Daarnaast bevindt Spanje zich bijna onderaan de lijst van EU-landen wat betreft ontwikkeling van elektromobiliteit. Terwijl het Europese gemiddelde in het derde kwartaal van 2021 met zes punten is gestegen is de afstand met Spanje met 33 punten toegenomen.

Tijdens het derde kwartaal van 2021 groeide Spanje met slechts twee punten in haar waardering in de wereldwijde indicator voor elektromobiliteit en bereikte Spanje een totale score van slechts 25,1 punten op 100. De ‘electromovilidad’ beoordeelt de penetratie van elektrische voertuigen en de installatie van openbare oplaadinfrastructuren.

In Noorwegen is de score van de elektromobiliteit 345,6 op 100 en in Nederland is dat 146,5 op 100 terwijl dat in Duitsland 83,9 op 100 is. Duitsland wordt gevolgd door het Verenigd Koninkrijk met 60,9, Frankrijk met 58,3 en dan het gemiddelde van de EU van 58 op 100. Onder het Europese gemiddelde staat Portugal met 55,7, gevolgd door Italië met 32,1 en dan pas Spanje met 25,1 op 100. Het kan echter nog lager zoals in Hongarije met 22,9 en Tsjechië met 18,1 op 100.

Wat betreft elektrische auto’s scoort Spanje net zo slechts met 41,3 op 100 terwijl dat in Noorwegen 504,2 op 100 is en in Nederland 167,2 op 100 gevolgd door Duitsland met 144,2 op 100. Ook wat betreft oplaadpunten gaat het niet goed in Spanje met een score van 8,8 op 100 terwijl dat in Noorwegen 186,9 op 100 en in Nederland 125,7 op 100 is.

Binnen Spanje scoren de volgende autonome regio’s op alle fronten het beste: Madrid regio, Balearen eilanden, Catalonië, Canarische Eilanden, Navarra en dan het gemiddelde van Spanje gevolgd door Asturië, Cantabrië, Baskenland, Valencia regio, Castilië en León, Castilla-La Mancha, Murcia regio, Galicië, La Rioja, Aragón, Andalusië en Extremadura.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.