Waarde cryptomunt ‘omicron’ dankzij nieuwe Covid-variant met dezelfde naam vertienvoudigd

Waarde cryptomunt ‘omicron’ dankzij nieuwe Covid-variant met dezelfde naam vertienvoudigd
Beeld: Canva

Waarde cryptomunt ‘omicron’ dankzij nieuwe Covid-variant met dezelfde naam vertienvoudigd

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

MADRID – Tot nu toe was de cryptomunt ‘omicron’ een onbekende speler op de cryptocurrency markt maar de nieuwe Covid-variant met dezelfde naam heeft de waarde in slechts twee dagen vertienvoudigd naar bijna 1.000 procent. Toen de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) op vrijdag de nieuwe Covid-variant B.1.1.529 de naam ‘omicron’ gaf profiteerde de onbekende cryptomunt daarvan.

De naam ‘omicron’ is door de WHO niet zomaar gekozen en is, net zoals bij de eerdere varianten zoals Alfa en Delta, een letter uit het Griekse alfabet. Het geluk voor de bedenkers van de cryptomunt ‘omicron’ is dat de naam hetzelfde is en om de een of andere reden vertienvoudigde de waarde in twee dagen tijd.

Er vond een stijging plaats van 958% omdat de waarde nu 615 euro (689 dollar) is maar afgelopen vrijdag was dat nog 58,10 euro (65 dollar). Omicron is een Decentrale Autonome Organisatie (DAO) die een valutaplatform heeft gebouwd en gebruikmaakt van het Ethereum-netwerk. Het ontwikkelingsteam van de cryptocurrency is anoniem en wordt beschouwd als een variant van de crypto olympus.

De koersstijging is alleen te verklaren door de naam waardoor veel cryptocurrency kopers plots Omicron zijn gaan kopen. Er zijn slechts 2.430 tokens in omloop en de totale marktkapitalisatie is op dit moment circa  556.6 miljoen euro (628 miljoen dollar).

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.