Search
menu
Search

ZARA-verkoopster op 52-jarige leeftijd gekozen tot Miss Spain Senior

ZARA-verkoopster op 52-jarige leeftijd gekozen tot Miss Spain Senior
Beeld: @mariaisabeliglesiaslains / instagram & facebook

ZARA-verkoopster op 52-jarige leeftijd gekozen tot Miss Spain Senior

Dit artikel is 1 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

PONTEVEDRA – De 52-jarige María Isabel Iglesias Lains uit Pontevedra (Galicië) is gekozen als de nieuwe Miss Spain Senior bij de Royal Spain Senior wedstrijd. Dit is een verkiezing voor modellen van 40 tot 60 jaar oud waarmee men seniors wil aantrekken voor mode en reclame waarbij sommige kandidaten voor het eerst modellenwerk doen.

María is op haar tweeënvijftigste gekozen tot Miss Spain Senior. Zijzelf zegt dat ze eigenlijk voor de lol mee deed. Eerder deed ze mee met de Miss Galicië verkiezing nadat een fotograaf en vriend dat had voorgesteld. María had geen ervaring als modellenwerk, maar deed toch mee voor de uitdaging en om iets nieuws te proberen. Ze wist deze verkiezing te winnen.

Ondertussen bleef ze als verkoopster werken bij de ZARA waar ze al meer dan 30 jaar werkzaam is. Dat op zich is al een hele prestatie tegenwoordig. Maar nadat ze Miss Galicië had gewonnen begonnen steeds meer journalisten contact met haar op te nemen voor fotosessies en interviews. Er werd door modellenbureau Rassim een fotoboek gemaakt en ze begon, naast te werken bij ZARA, ook een kleine carrière als model.

Al met al begon María het lopen op de catwalk en fotosessies bij te wonen leuk te vinden en meldde ze zich voor de Royal Spain Senior verkiezing. Deze wist ze op haar 52e te winnen, wat voor María zelf opnieuw een verrassing was. Ze wil met haar titel bewijzen dat leeftijd geen limiet is en mag zijn om iets te bereiken. Haar volgende doel is meedoen met de Madrid Fashion Week die in februari wordt gehouden in de Spaanse hoofdstad.

Ben jij al aangemeld voor de GRATIS dagelijkse nieuwsbrief?