skip to Main Content

515 jaar celstraf voor ETA-terroristen vanwege bomaanslag 2008

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

Europe Press

BILBAO – (Redactie) Twee leden van de Baskische terreurorganisatie ETA zijn dinsdag veroordeeld tot lange gevangenisstraffen voor een aanslag op een kazerne van de politie. Een agent kwam om het leven door de bomaanslag die werd uitgevoerd in mei 2008 in Vitoria.

Het nationale gerechtshof in Madrid veroordeelde de daders tot 515 jaar cel. Volgens het Spaanse recht hoeven ze daarvan maximaal veertig jaar uit te zitten.

Het hof stelt dat de terroristen veel meer mensen wilden doden met de autobom die ze ‘s nachts parkeerden voor het pand van de paramilitaire Guardia Civil even buiten de Baskische hoofdstad Vitoria. In tegenstelling tot wat de ETA normaal gesproken doet, was deze keer geen waarschuwing afgegeven. In het complex verbleven 27 agenten en hun families.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top

Send this to a friend