skip to Main Content

Algen op het strand van Torrevieja

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

InSPanje.nl

ALICANTE – (Else Beekman) De stranden van Torrevieja zullen deze winter minder zand verliezen dan in voorgaande jaren. De gemeente heeft een nieuw project om de afkalving van het strand te voorkomen. In de branding ligt een dik pak algen waardoor het water niet direct bij het zand komt. Sinds november ligt er in de branding van diverse stranden in Torrevieja een dik pak algen dat de stranden moet beschermen tegen de golven die vooral bij de stormen veel van het zand mee de zee in nemen.

Het is de bedoeling dat de algen tot februari blijven liggen. De algen spoelen sowieso elke winter al aan op de stranden en de gemeente heeft nu besloten ze te laten liggen. Op andere plaatsen in Spanje is namelijk al gebleken dat de algen bescherming bieden.

Schoonmaakdiensten

Vanwege de lage temperaturen gaan de algen niet rotten en kunnen dus rustig blijven liggen zonder overlast te veroorzaken. Afval vanuit de zee wordt ook door de algen tegengehouden, de schoonmaakdiensten hoeven nu een veel kleiner oppervlak schoon te maken, dagelijks harken ze het algenpakket en halen het afval er uit.

Die paar mensen die nog willen zwemmen in de winter hebben wel klachten ingediend bij de gemeente, ze vinden het vies om eerst over de algen te moeten lopen.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top

Send this to a friend