skip to Main Content

Artisjokken oogst Valencia vernield door vorst

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

InSpanje.nl

VALENCIA – (Else Beekman) De vrieskou van de afgelopen nachten zijn niet goed voor de landbouw. Volgens de boerenbond zijn 2.000 ton artisjokken verloren gegaan en dreigt hetzelfde te gebeuren met de aardappeloogst.

Volgens de boerenbonden is er alleen al in de regio Vega Baja 2 miljoen kilo artisjokken verloren gegaan. Zodra de temperatuur onder het vriespunt daalt worden de artisjokken bruin en wil niemand ze meer hebben, ondanks dat ze op zich nog wel goed zijn. De vrieskou is ook niet goed voor broccoli en sla.

Citrusvruchten hangen hoger boven de grond dus heeft de kou hen tot op heden nog niet aangetast maar de aardappelplanten zijn al wel beschadigd door de lage temperaturen. Vooral in de buurt van Orihuela en het deel dat aan Murcia grenst is de schade groot.

Prijzen dalen

Als de producten niet van de allerbeste kwaliteit zijn zullen de prijzen dalen maar aangezien het in de landbouwgebieden in de rest van Europa nog kouder is verwacht men voorlopig nog wel een afzetmarkt te hebben voor de producten.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top

Send this to a friend