skip to Main Content

Minister Blanco opent eerste twee stukken van de nieuwe hiperronda bij Málaga

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

Diario Sur

MÁLAGA – (Redactie) De minister van ontwikkeling José Banco heeft dinsdag de eerste fase van de hiperronda bij Málaga geopend. Bij de opening van de eerste twee stukken autoweg beloofde de minister dat de rest, de tweede fase, van deze langverwachte ringweg rond de stad Málaga, in 2011 zal openen.

Vanaf afgelopen dinsdag 18.00 uur kunnen de auto’s over de tweede ringweg van Málaga stad rijden nu 12 kilometer van de eerste fase van de hiperronda geopend is. Deze twee stukken autoweg verbinden La Virreina met het knooppunt A-357 met de autoweg Guadalhorce. Als de tweede fase gedurende 2011 zal openen, zal de ringweg doorlopen tot aan het Palacio de Congresos in Torremolinos. Op dat moment zal ook de autoweg Las Pedrizas geopend worden.

Men verwacht dat dagelijks zo’n 55.000 voertuigen gebruik zullen maken van de nieuwe ringweg. Deze zal, ondanks de hoge aanlegkosten van 190 miljoen euro, geheel gratis te berijden zijn. De vraag is echter waarom nu slechts een gedeelte van de ringweg openen en niet wachten totdat de rest ook klaar is. Ook daar har José Blanco een antwoord op. De werkers en gebruikers van tecnópolis zullen gebruik kunnen maken van deze nieuwe weg, dat betekend minstens 8.000 voertuigen en 14.000 gebruikers per dag. Daarnaast zullen de inwoners en arbeiders in het centrum en oosten van Málaga en de wijk Puerto de la Torre een rechtstreekse verbinding hebben met de autoweg. (Diario Sur)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top

Send this to a friend