skip to Main Content
Kersttoespraak Koning Spanje veel bekeken

Kersttoespraak Koning Spanje veel bekeken

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

felipe6MADRID – Het is alweer enkele dagen geleden maar de eerste kersttoespraak voor de nieuwe Spaanse Koning Felipe IV is door miljoenen Spanjaarden bekeken en haalde betere kijkcijfers dan die van zijn vader vorig jaar. Zo praatte Felipe al zittend vanuit een stoel in zijn kantoor over corruptie, crisis en andere belangrijke zaken die het Koningshuis en de Spanjaarden bezig houden.

Met name over de steeds groeiende corruptie in het land heeft Felipe een duidelijke mening: Corruptie moet in Spanje worden uitgeroeid. Mensen met een publieke functie moeten die post niet misbruiken om zichzelf te verrijken, zei de koning.

Dat hij corruptie zo nadrukkelijk afwees is opmerkelijk, omdat Felipes zus Cristina verdacht wordt van corruptie. Een rechter bepaalde begin vorige week dat Cristina met haar echtgenoot moet worden vervolgd. Eerst leek zij de dans te ontspringen. Ook bij zijn aantreden als koning nam Felipe al nadrukkelijk afstand van de handel en wandel van zijn zwager en zus.

Koning Felipe leverde ook kritiek op het bezuinigingsbeleid van de rechtse premier Mariano Rajoy. „Wij moeten garant blijven staan voor onze welvaartsstaat en de kwetsbaarste Spanjaarden moeten worden beschermd”, vindt de Felipe – (Remco Stoffer)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top
×Close search
Zoeken