skip to Main Content
Spaanse toeriste gebeten door een haai voor de kust van Gran Canaria

Spaanse toeriste gebeten door een haai voor de kust van Gran Canaria

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

haaienbeet1aLAS PALMAS – De Spaanse toeriste Cristina Ojeda is afgelopen kerst door een haai gebeten voor de kust van Gran Canaria, om precies te zijn bij het strand van Arinaga. Op Twitter liet de 38-jarige vrouw zien welke bijtwonden ze had opgelopen na haar aanvaring met de haai. Wat ze echter niet kon weten is dat de hele Spaanse pers over haar heen zou vallen en er een mediacircus van maakte, iets wat helemaal niet haar bedoeling was.

Agelopen vrijdag werd de 38-jarige uit Madrid afkomstige toeriste Cristina Ojeda zo’n 20 meter voor de kust van de plaats Arinaga gebeten door een haai. Tijdens het zwemmen merkte Cristina dat er iets aan haar linkerarm trok waarna ze meteen met haar andere arm een slaande beweging maakte. Ze zag daarna een vis van ongeveer 1,70 meter lang en blauw-grijze kleur wegzwemmen waarna ze zelf meteen dacht aan een haai.

Cristina zwom na de aanval al bloedend terug naar het vasteland waar ze geholpen werd aan haar verwondingen. Meteen daarna plaatste ze op Twitter een foto van haar bijtwonden en wist ze te schrijven dat dit kan gebeuren als je gaat zwemmen bij de Canarische Eilanden in december. Zelf schrijft ze daarna dat er niets aan de hand is en dat het slechts kleine verwondingen zijn, al heeft ze wel geluk gehad want de haai had ook een bloedader kunnen raken, iets wat gelukkig niet gebeurd is. Cristina is zelf werkzaam bij een ziekenhuis dus daarom raakte ze niet in paniek.

Na onderzoek van de bijtwonden kon men met alle zekerheid achterhalen dat het om een Zijdehaai gaat, een Carcharhinus falciformis of in het Spaans een tiburon sedoso. Deze haai kan 2 meter lang worden en staat erom bekend hele stukken vlees naar binnen te slikken in plaats van aan stukken te bijten. Meteen wordt erbij gezegd dat het om een zeer uitzonderlijke aanvaring met een haai gaat en dat er de komende 50 jaar zeker niet nog zoiets kan gebeuren.

Helaas werd het nieuws van de haaienbeet door de nationale en zelfs de internationale pers opgepakt en werd er een heel mediacircus van gemaakt. De gebeten Cristina heeft het helemaal gehad met al het nieuws rondom de haaienbeet en wil er niets meer mee te maken hebben.

Zo werd ze gebeld door kranten en tv-stations uit Spanje en andere landen om haar verhaal te doen. Zelf staat Cristina ervan te kijken dat een simpel Twitter bericht tot zoveel mediahype gedurende het afgelopen weekend kan lijden. Alsof er geen ergere problemen zijn in Spanje zoals het vormen van een regering – (Remco Stoffer)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top
×Close search
Zoeken