skip to Main Content
Barcelona verbiedt de verkoop van duivenvoer op de Plaça Catalunya

Barcelona verbiedt de verkoop van duivenvoer op de Plaça Catalunya

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

BARCELONA – Vanaf januari komend jaar is het niet meer toegestaan om voer voor duiven te verkopen op het centrale plein van Barcelona, de Plaça Catalunya. De reden daarvoor is dat er steeds meer duiven bij lijken te komen wat mede voor de beesten makkelijk gemaakt wordt omdat er voedsel verkocht wordt waar toeristen veel gebruik van maken om de typische vakantiefoto’s te maken.

Voor velen is het een traditie maar voor de gemeente steeds meer een overlast. De honderden zoniet duizenden duiven die op en nabij het plein Plaça Catalunya op het einde (of begin) van de Ramblas te vinden is. De gemeente probeert al jaren de overlast van de duiven op een zo natuurlijke wijze op te lossen maar ondertussen waren er nog steeds verkopers van duivenvoer op het centrale plein te vinden.

Vanaf januari zal dat gaan veranderen door het verbod op verkoop van duivenvoer op en nabij de Plaça Catalunya. Er zijn op dit moment echter nog steeds vier stalletjes waar voer voor duiven gekocht kan worden. Deze verkopers zijn het dan ook helemaal niet eens met de maatregelen van de gemeente Barcelona. Vanaf januari mogen deze verkopers geen zakjes of flesjes met voer voor de duiven meer verkopen aan de toeristen die daar gretig gebruik van maken om vakantiekiekjes te maken.

Vanaf het komende jaar mogen de vier stalletjes alleen nog maar snoepgoed en ballonnen verkopen aan de mensen maar geen voer meer voor de duiven. De verkopers hebben inmiddels een formele klacht ingediend bij de gemeente en er zal binnenkort over gepraat gaan worden.

Het niet meer mogen verkopen van duivenvoer op dit centrale punt is een van de maatregelen om de duivenpopulatie terug te dringen in de stad. Op diverse plaatsen werden begin 2017 al apparaten gehangen waar wel duivenvoer uit te halen is. Dat is mais maar dan zo bewerkt met een sterilisatiemiddel (nicarbazina) waardoor er geen nieuwe duiven meer bij zullen komen in de toekomst.

Toch is het voeren van duiven en andere vogels op straat niet verboden waardoor het kan voorkomen dat er nog steeds mensen op de Plaça Catalunya de duiven kunnen voeden maar dan wel met eigen meegebracht mais of rijst of voer wat afkomstig is uit de verdeelapparaten van de gemeente.

Volgens een laatste telling van de gemeente Barcelona begin 2017 leven er 113.000 duiven in Barcelona wat er meer zijn dan de 85.000 duiven bij de voorlaatste telling in 2014. Het optimale aantal duiven is 50.000 tot 60.000 duiven per 80 vierkante kilometer maar in Barcelona zou dat tot wel 200.000 kunnen komen als er geen maatregelen worden getroffen.

Foto: La Vanguardia

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 5 reacties
  1. In Las Palmas is het voeren van duiven verboden. Als wij ons terras niet schoon houden kunnen we een boete krijgen. Op zich terecht, maar dat betekent wel dat we de pinda’s of andere eetwaar van de tafel halen als mensen toch de duiven voeren…

  2. Als die standhouders nu eens vergiftigd voer gaan verkopen dan sla je twee duiven in een klap…. (sorry, ik maak maar een grapje.. maar toch;-)

  3. IPV het verbod op de verkoop van duivenvoer .. zou het niet een beter idee zijn op een verbod van het voeren van de duiven? … of beide?

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken