skip to Main Content
Benidorm krijgt een compleet vernieuwde Avenida del Mediterráneo

Benidorm krijgt een compleet vernieuwde Avenida del Mediterráneo

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

BENIDORM – De gemeente Benidorm heeft eindelijk alles rond om binnenkort te gaan beginnen met de complete vernieuwing en aanpassing van de 1,8 kilometer lange slagader van de stad, de Avenida del Mediterráneo. De nieuwe doorgaande weg moet een samensmelting worden van autoverkeer en voetgangersgebied.

De Avenida del Mediterráneo wacht al jaren op een plan om de bijna twee kilometer lange straat te veranderen, vermoderniseren en mooier te maken. Nu zijn de plannen bekend voor een vernieuwing van deze emblematische straat tussen de Plaza Triangular tot aan de wijk Rincón de Loix. In totaal gaat het project 23 miljoen euro kosten waarvan 9 miljoen bestemd is voor het eerste deel van de vernieuwing tussen de Calle Puente en de Avenida de Europa.

In de plannen staat dat er een uniek platform komt waarbij er zo min mogelijk gebruik wordt gemaakt van obstakels zoals stoepranden etc. Op één niveau moeten zowel twee rijbanen komen voor gemotoriseerde voertuigen maar ook een bredere en groenere voetgangerszone met speciale aandacht aan fietspaden. Het verschil tussen de zones voor auto´s, fietsers en voetgangers moet niet komen door hoogteverschillen maar door vormen en kleuren.

Op de nieuwe Avenida del Mediterráneo zal minder ruimte komen voor gemotoriseerd verkeer waarbij er in plaats van de huidige vier rijbanen nog maar twee rijbanen komen, voor elke richting een en er geen parkeerplaatsen meer zullen zijn waardoor er meer ruimte vrijkomt voor de voetgangers, fietsers rolstoelgebruikers en bomen en planten met banken etc.

Ondanks dat de plannen in een vergevorderd stadium zitten moeten deze nog officieel goedgekeurd gaan worden, iets wat pas na 8 januari zal gaan gebeuren. Daarnaast is het nog niet zeker wanneer men met de bouwwerkzaamheden zal gaan beginnen.

Foto: Google Streetview

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 3 reacties
  1. Achja, Benidorm he, met de RODE fietspaden op de as van de wegen en dan maar denken dat de fietsers er eerder of later vanaf gaan om naar de stoep te gaan (uiteraard een utopi) en op die Avenida del Mediterráneo is het helemaal lachen, fietspad op AS van de weg EN op de taxi-bus-fiets baan. Waar moet je nu rijden? En dan de stippellijnen middenop rijweg in sommige straten zijn er voor de veiligheid , ja welke? De schoolverlaters (instroom) en nw bedenkers mogen verder slapen op Gemeente huis. Gezond en fietsend het volgende jaar in .

  2. Het inderdaad de hoogste tijd deze verkeersader aan te pakken ,het is hoogst ongezellig om daar te vertoeven

Het is niet mogelijk een reactie te plaatsen.

Back To Top
×Close search
Zoeken