skip to Main Content
Enige dochter van dictator Francisco Franco op 91-jarige leeftijd aan kanker overleden

Enige dochter van dictator Francisco Franco op 91-jarige leeftijd aan kanker overleden

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – De enige dochter van de in 1975 overleden dictator Francisco Franco is deze vrijdag op 91-jarige leeftijd overleden. Afgelopen september bevestigde María del Carmen Franco Polo, beter bekend als Carmen Franco, aan de pers dat ze kanker had en er geen weg terug was en ook geen behandeling. De dochter van Franco werd op 14 september 1926 in Oviedo geboren als enig kind van vader Francisco Franco en moeder María del Carmen Polo.

De 91-jarige Carmen, moeder van zeven kinderen, overleed aan de gevolgen van een terminale kanker, iets wat afgelopen zomer bij haar werd ontdekt en in september door de vrouw zelf bekend werd gemaakt. Carmen Franco is overleden in het bijzijn van familie en vrienden die bijeen kwamen in de woning van Carmen in Madrid. Bij de doop kreeg Carmen de naam María del Carmen Ramona Felipa María de la Cruz maar gedurende haar leven werd ze altijd aangesproken als Carmen Franco, de enige dochter van dictator Franco.

Na de dood van Francisco Franco op 20 november 1975 kreeg Carmen van Koning Juan Carlos I de titel duquesa de Franco. Vier jaar na de dood van Franco moesten Carmen en haar moeder in 1979 bij een grote brand in het hotel Corona de Aragon in Zaragoza gered worden waarbij men altijd gedacht heeft aan een terroristische aanslag die bedoeld was om de Franco familie uit te roeien gezien het feit dat ook de zoon van Carmen in het hotel aanwezig was op het moment van de brand of mogelijke aanslag.

De laatste jaren woonde Carmen Franco in Madrid waar ze als voorzitter (presidenta) van de Fundación Nacional Francisco Franco fungeerde. In 2008 bracht Carmen een boek uit genaamd “Franco, mi padre” ofwel Franco mijn vader, een biografie over haar en haar vaders leven en de band die vader en dochter hadden.

Opvallend detail is dat als enige dochter van Franco zij als identiteitsbewijs nummer 3 had, het laagste nog bestaande Documento Nacional de Identidad (DNI) nummer. DNI nummer 1 was voor Francisco Franco zelf, DNI nummer 2 voor zijn vrouw Carmen Polo en nummer drie voor zijn enige dochter Carmen. Nummer 4 tot en met 9 bleven leeg voor het geval er meer kinderen zouden komen in de Franco familie gevolgd door Koning Juan Carlos met DNI nummer 10. Nummer 11 is voor Doña Sofia, 12 voor de Infanta Elena (de oudste dochter van de Koning), 14 voor Infanta Cristina. Nummer 13 is vanwege bijgeloof vrijgehouden terwijl de huidige Koning Felipe VI DNI nummer 15 heeft.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top
×Close search
Zoeken